maxelllll написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
много ли са 230к километра за FIAT
Collapse
X
-
Проблеми с инжекторите, сравнително чепато ECU при минаване на газ, като има и исторически чепат модел ако твойта е от втората половина на 98. Самият двигател и скорости са здрави, без специфични проблеми. Сменяш им маслата по книга и караш. Не лоша ходова част, сравнително здрава, но при хубавите пътища в бг това не важи много. Също по електрониката, като се изключи ECU при минаване на газ, няма специфични проблеми. Та в крайна сметка известна слабост в горивната система, заради дюзите и това е. Термостата обикновенно трябва да се смени, ако не е сменян, защото при най-малкият теч хората слагат добавка за запушване и той дава фира. Това важи за всяка кола, не само за този модел, но си е цифра цената при този модел.
-
nedialk00
мотора си е много корав, да не казвам голяма дума най-сполучливия мотор на фиат е 1.6 16в за бензинови говорим
Коментар
-
u_bo
ГЛУПОСТИmaxelllll написа:да ти кажа не знам :/ ама майстора се учуди, че бил в отлично състояние. Вика масово италиаснките коли се пукали глави и какво ли още не ама вика "тази е добре. Късмет!" Ще питам майстора. Сигурно ще помни.nedialk00 написа:230 е нищо
и да знаеш, че колите вкарани в българия масово са на по 400-500 хил км, с върнати на 100 000 км километражи
взимай и карай, колко беше компресията ? на нов мотор е 14 да знаеш
твойта поне 11,5 - 12 тряяя да е за тез километри
Коментар
-
И аз бих казал така. Мисля, че послъгва, а по мое скромно мнение след 2 типо и едно браво бих казал, че 230 са началото на проблемите, а те чакат само теб. Не, че са кой знае какво, но са си досадни. Трябват ти 1000-2000 км докато разбереш каква котка има в чувала, но това е при всяка кола 2-ра употреба. Цената също е много важна, не я споменаваш. Не бой се, тук всички сме с такива и са ни достатъчни нашитеmaxelllll написа:Каза, че я е купил за жена си като стимул да си вземе книжката и вика "скъсаха я толкова пъти, че дадох колкото за колата :D" и се е отказала. И вика аз от 2 коли нямам нужда.muns61 написа:Ми що я продава?
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Колата не се плаши от каране, а от лоша поддръжка! Хиляди безаварийни ти пожелавам!
`95 Punto ELX 1.2 75hp + LPG
http://silenbg.blogspot.com/ - Блогът ми за тренировки, хранене, здраве, уелнес...
Коментар
-
На тоя мотор най сериозния проблем му е разхода. Ще дадеш много повече пари заради него отколкото заради дефект.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
u_bo
8 do 9/100 LPG извънградско9.5 do 11/100 LPG градско зависи лято /зимаколко да е голям разхода ? А динамикатаinfineon написа:На тоя мотор най сериозния проблем му е разхода. Ще дадеш много повече пари заради него отколкото заради дефект.
си е доста добра
е ако се кара на бензин , предимно градско и то студена кола - ще е над 11/100 бензин
Коментар
-
Колега maxell, относно километрите моята е същия двигател и е на 320 000 км. в момента.Скорости двигател и окачване са в прилично състояние с редовна поддръжка, ползвам масла Тотал за ДВГ и за скоростите същата марка.Хроничните проблеми през,които преминах са наводнена централа на въздушните възглавници от лек теч на радиаторчето за отопление на купето,бавно вдигащи се ел.стъкла,светна ми лампата на маслото от избила гарнитура на разпределителните валове към главата,счупени зъбни колелца в моторчето управляващо клапата за свеж въздух към купето и в резултата изпотяващи се стъкла.Нагоряли букси захранващи фаровете на късите светлини беше последния проблем от тази година
Разход бензин 8-11 литра, газ(с обикновена газова ЗАВОЛИ) 8-13 литра, разхода е при нормално шофиране и форсиране на двигателя до 4000 оборота.Климатика ми всяко лято го дозареждам с около 200гр. фреон на машина с вакумиране и диагностика.Освен ремонтите за отстраняване на посочените по-горе обичайни проблеми за модела до момента съм сменил ролките сремъците два пъти(целия комплект), биалетки отпред, носачи и задни амортисьори това е за три годишна експлоатация по родните пътища
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар