Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Конденз по щеката за маслото

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Конденз по щеката за маслото

    Здравейте, потърсих из форума но никаде не намерих подобен на моя проблем, затова реших да пусна нова тема. Проблема е следния: от няколко месеца карам Фиат Темпра 1.6 75к.с. и вчера ми направи следния проблем. Изминах 8км с нея и я оставих за около час, после запалих и веднага тръгнах, но се наложи малко да я понатисна по един КАЛЕН байр ). Изминах около 2км. после я изгасих за около 5мин. после пак минах 2км. наобратно. После колата седя около час и се наложи да я запаля отново. Минах отново 2км. и реших да отворя предния капак да видя какво става (забравих да спомена че ми изчезнаха и спирачките и се наложи да спирам с ръчната ( ). Отворям предния капак и УЖАССссс щеката за маслото се беше извадила и цялата беше се запенила. Уплаших се, че е смесила масло и антифриз, но развих пробката на картера и от там текна масло (успокойх се). След ровене из форума разбрах, че имало маркуч за маслените пари с цедка. Въпроса ми е някой знае ли каде се намира тоя маркуч, да го откача и да го изчистя ако е затлачен. Също да почистя и тази цедка. Благодаря предварително.

    #2
    Ако не се лъжа трябва да е във този маркуч които е обграден със червеното кръгче и двете големи стрелки Успех дано да е само до филтъра
    Прикачени файлове
    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
    .

    Коментар


      #3
      Зимата на къси разстояния се получава въпросният проблем. Не може да се загрее хубаво маслото за да изкара конденза. Почисти всички маркучи по отдушниците и карай спокойно.

      Коментар


        #4
        Събота я вкарвам в гаража да се стопли и я почвам После ще пиша за резултата. Дано се окажат запушени маркучите защото иначе ще я карам на моргата .

        Коментар


          #5
          Благодаря много за съвета,оказа се, че прословутия маркуч със спиралата (който едвам намерих, защото моя двигател и този на снимката са като брат и сестра ) се е прегънал и маслените пари не стигат там където трябва. След подмяна на маркуча всичко е ОК. Спирачките след смяна на скъсано маркуче и обезвъздушаване са 6 точки. Ако можеше да говори фиатчето щях да го стегна както аз си знам ама неможе пустото. Сега чакам нещо друго да се скапе, все пак е 18г. кола. Благодаря още въднъж.

          Коментар

          Working...
          X