колеги счупих си диференциала на бравото.мотора е 1.6.кажете дали има опция за ремонт или нова скоростна кутия.сега като завивам едната гума почва да влачи и се чува ужасяващо щракане
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
счупих диференциалa.ами сега?????
Collapse
X
-
ами както си карам усетих че волана стана малко странен.на всеки завой започна да щрака така че направо отмества колата.все едно троши нещо някъде.а като си карам направо няма проблеми.и като завивам примерно на ляво лявото колело влачи и не се въртиmuns61 написа:Я разкажи как стана.fiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
значи на ляв завой влачи лявата гума а като вдигнах колата на крик на празен ход гумата не се върти повече от 1 оборот.след това няма мърдане.тук става въпрос за дясната.BeLo написа:Карето вижда големия зор като завиваш, не в права линия. Диференциалът предава движение, не се усуква по волана.fiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
Re: счупих диференциалa.ами сега?????
1. Колега, вдигни предницата с два крика и на ръка завърти колелата. Когато едното го въртиш напред, другото само ще се завърти назад. Ослушвай се за звуци.2. Хвани полуоските и ги поразклати, може наистина да е и счупено каре.superfiata написа:колеги счупих си диференциала на бравото.мотора е 1.6.кажете дали има опция за ремонт или нова скоростна кутия.сега като завивам едната гума почва да влачи и се чува ужасяващо щраканеPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
nedialk00 -
Колега диференциала по различен начин ли се чупи,аз скоро чупих диференциал и нямаше никакво влачене на колелата при завои просто изпука нещо и скоростите отказаха влизат но не тръгва,чуваше се само някакво хрумолене от скоростите.Не ми е ясно много но просто казвам какво стана като чупих диференциалаAirfan написа:От диференциала е. Диференциал се нарича точно защото в завой всяка от гумите се върти с различна скорост. Та търси си скоростна кутия втора ръка, защото ремонтът на тази ще ти легне повече пари.
Коментар
-
АЗ съм виждал на една и съща кола два пъти по различен начин да се чупи. Първия път само се щуваше ръмжене при движение направо, втория път блокираше едното колело, особено в завой.Punto_Manqk написа:Колега диференциала по различен начин ли се чупи,аз скоро чупих диференциал и нямаше никакво влачене на колелата при завои просто изпука нещо и скоростите отказаха влизат но не тръгва,чуваше се само някакво хрумолене от скоростите.Не ми е ясно много но просто казвам какво стана като чупих диференциалаAirfan написа:От диференциала е. Диференциал се нарича точно защото в завой всяка от гумите се върти с различна скорост. Та търси си скоростна кутия втора ръка, защото ремонтът на тази ще ти легне повече пари.
Коментар
-
аз съм като втория път.и сега нз дали да сменям цялата кутия или само диференциала.Airfan написа:АЗ съм виждал на една и съща кола два пъти по различен начин да се чупи. Първия път само се щуваше ръмжене при движение направо, втория път блокираше едното колело, особено в завой.Punto_Manqk написа:Колега диференциала по различен начин ли се чупи,аз скоро чупих диференциал и нямаше никакво влачене на колелата при завои просто изпука нещо и скоростите отказаха влизат но не тръгва,чуваше се само някакво хрумолене от скоростите.Не ми е ясно много но просто казвам какво стана като чупих диференциалаAirfan написа:От диференциала е. Диференциал се нарича точно защото в завой всяка от гумите се върти с различна скорост. Та търси си скоростна кутия втора ръка, защото ремонтът на тази ще ти легне повече пари.
fiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар