Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странно присветване на лампата за масло на Мареа 1,8 бензин

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Странно присветване на лампата за масло на Мареа 1,8 бензин

    И това успя да ме изненада. Както карах снощи, лампата на маслото започна да примигва. Много бързо, като не се включваше достатъчно яркo - може би на 1/3 до 1/2 от максимума и то за много кратко време-части от секундата. Оборотите бяха около 2000. Направи го няколко пъти, после не се включи. Лампата гасне веднага след палене. Не се включва при ниски обороти, дори като натоваря на първа скорост със спирачка, за да паднат оборотите на 500-600. Някой има ли представа каква може да е причината? Нивото на маслото е малко над максимума.----------------------------Изглежда, че download секцията на форума реши проблема... Свалих и прочетох сервизното ръководство. Там пише, че може да се случи примигване на празен ход след значително натоварване на двигателя и при малко ускорение трябва да загасне. Точно такава беше ситуацията - случи се след 600 км път, последните 250, от които по автомагистрала, със скорост твърдо 120 и доста изкачвания. Засега оставям нещата така. В понеделник отивам при майстор за диагностика и пак ще питам, но мисля, че ръководството обяснява нещата.

    #2
    Точно това е проблема,при по-прудължително натоварване може да се получи както е описано в ръководството на празен ход да премигва и като дадеш газ да угасва.
    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

    Коментар


      #3
      Обърка ме това, че нямаше никаква логика в примигването. Не го правеше дори на ниски обороти. По-скоро някъде към 2000, но при поднатоварване на двигателя - отнемане на газта при спускане. Нарочно пробвах след това на място - изобщо не светваше, дори на 500 оборота, както описах. Питах майстора си по телефона, но и той не съобрази за натоварването. Само каза, че ако има проблем, той е или самия датчик, или кабелчето допира някъде. Във всички други случаи би трябвало да светва при ниски обороти.

      Коментар

      Working...
      X