Някой може ли да ме посъветва,защото се колебая какви свещи да купя за моето Браво 1,2 16V ’99г.?Незнам честно казано каква е разликата дали ще има един или два електрода на свещите,на какво влияе това?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свещи с един или два електрода?
Collapse
X
-
Re: Свещи с един или два електрода?
Каквито излизат по каталог за твоята кола от избраната марка свещи.silver87 написа:Някой може ли да ме посъветва,защото се колебая какви свещи да купя за моето Браво 1,2 16V ’99г.?Незнам честно казано каква е разликата дали ще има един или два електрода на свещите,на какво влияе това?Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
-
Да разбирам,че не е толкова от значение,защото като си въведа марката,модела......и излизат и такива с един и такива с два електрода за моя модел.Благодаря ти за отговора.И все пак ми е интересно каква им е разликата.ilko-gd написа:Каквито излизат по каталог за твоята кола от избраната марка свещи.silver87 написа:Някой може ли да ме посъветва,защото се колебая какви свещи да купя за моето Браво 1,2 16V ’99г.?Незнам честно казано каква е разликата дали ще има един или два електрода на свещите,на какво влияе това?НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ,ОТКОЛКОТО ВАШИЯТ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!
BRAVO 1,2 16V
Коментар
-
Колкото повече - толкова повече. Искрата и при многоелектродните свещи е само една. Но, ако един електрод откаже (поради зацапване или изгаряне), тогава се разчита на някой от другите. По принцип по-бавно се "изхабява" свеща с повече електроди.silver87 написа:Някой може ли да ме посъветва,защото се колебая какви свещи да купя за моето Браво 1,2 16V ’99г.?Незнам честно казано каква е разликата дали ще има един или два електрода на свещите,на какво влияе това?Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Разбрах най-накрая! :D Много благодаря за обяснението,определено значи ще взема от многоелектродните.Stefanaki написа:Колкото повече - толкова повече. Искрата и при многоелектродните свещи е само една. Но, ако един електрод откаже (поради зацапване или изгаряне), тогава се разчита на някой от другите. По принцип по-бавно се "изхабява" свеща с повече електроди.silver87 написа:Някой може ли да ме посъветва,защото се колебая какви свещи да купя за моето Браво 1,2 16V ’99г.?Незнам честно казано каква е разликата дали ще има един или два електрода на свещите,на какво влияе това?НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ,ОТКОЛКОТО ВАШИЯТ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!
BRAVO 1,2 16V
Коментар
-
При моята кола с 1 електрод свещи е много по-добре от свещи с 2 електрода.Тези с 1 електрод са ми БОШ Супер Плюс ,а тези с 2-та полюза са Денсо,но колата се кара на газ,на бензин незнам как ще е.Незнам дали това има значение и дали на 2 полюсните трябва да им се променя разстоянието от електрода до пъпката и какво трябва да е то при газ-та1.6 16v Abarth
Коментар
-
u_bo -
DCPR8E-N-това са дали по каталога за моята кола-с един електрод са,наистина само един вид са по каталог,благодаря много за съвета,сега разглеждам вече от къде да ги поръчам,но...нещо намирам все предишния модел,дано ги открия някъде.u_bo написа:виж каталога на NGK - сигурен съм, че ще излезе само един модел за твоята кола.НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ,ОТКОЛКОТО ВАШИЯТ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!
BRAVO 1,2 16V
Коментар
-
u_bo
NGK имат само един официален представител в БГ.има го на сайта им.silver87 написа:DCPR8E-N-това са дали по каталога за моята кола-с един електрод са,наистина само един вид са по каталог,благодаря много за съвета,сега разглеждам вече от къде да ги поръчам,но...нещо намирам все предишния модел,дано ги открия някъде.u_bo написа:виж каталога на NGK - сигурен съм, че ще излезе само един модел за твоята кола.
Коментар
-
http://www.teamgreen.bg/product/brnd29/NGK.html - това ли са те?u_bo написа:NGK имат само един официален представител в БГ.има го на сайта им.silver87 написа:DCPR8E-N-това са дали по каталога за моята кола-с един електрод са,наистина само един вид са по каталог,благодаря много за съвета,сега разглеждам вече от къде да ги поръчам,но...нещо намирам все предишния модел,дано ги открия някъде.u_bo написа:виж каталога на NGK - сигурен съм, че ще излезе само един модел за твоята кола.НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ,ОТКОЛКОТО ВАШИЯТ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!
BRAVO 1,2 16V
Коментар
-
На теория свещ с два или повече полюса би следвало да дава по точна и концентрирана искра от еднополюсната свещ.Най големия проблем при еднополюсна свещ е че когато поостарее и се зацапа от загар започва да хвърля искрата не там където трябва,а където и падне от което има не добро изгаряне на гориво въздушната смес и респективно загуба на мощност , което не важи с пълна сила при много полюсните свещи тъй като те хвърлят искра едновременно от всички полюси и така по добре концентрират силата на искрата в една точка.Мое мнение е че 2 винаги е повече от едно и т.н.silver87 написа:Някой може ли да ме посъветва,защото се колебая какви свещи да купя за моето Браво 1,2 16V ’99г.?Незнам честно казано каква е разликата дали ще има един или два електрода на свещите,на какво влияе това?
Коментар
-
Съгласен съм-има логика,но няколко души ми казаха да си взема еднополюсни,защото наистина такива ми ги дават по предписание за модела,а и трябвало да се прави някаква пренастройка на някакви разстояние,ако се слагат от многополюсните,което не го разбрах нито винаги ли се прави,защо се прави.Иначе и на мен винаги максимата е колкото повече,толкова повече. :Dbanski starec написа:На теория свещ с два или повече полюса би следвало да дава по точна и концентрирана искра от еднополюсната свещ.Най големия проблем при еднополюсна свещ е че когато поостарее и се зацапа от загар започва да хвърля искрата не там където трябва,а където и падне от което има не добро изгаряне на гориво въздушната смес и респективно загуба на мощност , което не важи с пълна сила при много полюсните свещи тъй като те хвърлят искра едновременно от всички полюси и така по добре концентрират силата на искрата в една точка.Мое мнение е че 2 винаги е повече от едно и т.н.silver87 написа:Някой може ли да ме посъветва,защото се колебая какви свещи да купя за моето Браво 1,2 16V ’99г.?Незнам честно казано каква е разликата дали ще има един или два електрода на свещите,на какво влияе това?
НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ,ОТКОЛКОТО ВАШИЯТ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!
BRAVO 1,2 16V
Коментар
-
То по предписания дават да се движиме с гуми 14 и бензин 95.......ама колко от хората го правят...(особено за бензина,които е с неясно октаново число). В книжката пише че се предписват Голден лодж,Шампион и НГК, демек като вземеш еднополюсни свещи Бош (което си е масово),МагнетиМарели или някоя друга фирма за твоя мотор пак няма да си с "оригинални".Не е нужно да се променя нищо по една многополюсна свещ ако тя е за твоя мотор,би следвало в завода да са сметнали разстоянията и силата на тока Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар