Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Темпра- надува въздух в охладителната с-ма

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Темпра- надува въздух в охладителната с-ма

    Значи става въпрос за 1.6 пълна инж.. преди време свалях изпускателния колектор и нали знаете че е заедно със смукателния и стегнах със старата гарнитура, но за смукателния има и водна риза и след известно време започна да ми грее над 100- 120 градуса и катоотвия пробката за обезвъздушаване която води към парното- от нея излиза фучи само въздух и грам вода- това при загрял двигател и антифриза ми пълни разширителния съд догоре- това е отпреди няколко месеца, не смесва водата в маслото и масло във водата, та каква е причината- дали е тая гарнитура от 2 части за колекторите, че смяната и си е е.ало и мамата на място няма бъркане?!
    Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

    #2
    горния маркуч е изходящата вода от парното и влиза в термостата.долния маркуч е входящия и идва от водната помпа.щом от горния фучи само въздух значи нямаш достатъчно антифриз в системата или водната помпа нещо се е прецакала. ако не е сменяна те са с пластмасови перки и се пукат и превъртата в оста и нямат достатъчен дебит.другия вариант е термостата да не отваря. виж първо него че е на най лесно място. изкарай му карантията пак пробвай.може и радиатора на парното да е задръстен и да не пуска антифриза.
    Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
    Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

    Коментар


      #3
      Значи като прегрее на 120 градуса- като отвия пробката която е на маркуча влизащ в купето- от него фучи само въздух, без грам вода- така може да си фучи доста време, иначе термостата съм го махнал- та възможно ли е ако водната помпа е прецакана и не върти течността- да се получава тоя феномен- въздух на нивото на главата. Така е не от вчера а от примерно 3000 километра включително дълги преходи.
      Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

      Коментар


        #4
        Като изчетох сходни проблеми във форума вече съм на вълна че водната помпа е с повредена турбинка и не върти достатъчно водата, а има ли начин за по- точна диагностика, че не са евтини тия проби- за моята помпата е 75 лв. :D
        Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

        Коментар


          #5
          за съжаление трябва да я свалиш и да видиш.ама свалянето е с много нерви и мамата, има една гайка от четирите дет е толкоз завряна, че трябва да си акробат в пръстите. с ключ 13 малко по малко се развива ама ще свалиш гумата и пластмасовата кора и ще бъркаш отдолу :D .абе много нерви, но иди някъде да потвърдят диагнозата водна помпа, че аз така заради ремъка я сменях без да има нужда. взех Метели за 67лв, за сега бива. ама старата като я гледам е била тръгнала щото турбинката и е напукана и един господ знае колко щяла да изкара.
          Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
          Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

          Коментар

          Working...
          X