Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

прекъсване на брава 1.8 16в

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    прекъсване на брава 1.8 16в

    здравейте.имам малък проблем-вчера запалих колата и тя започна да работи като трактор.мисля че тя работи на 3 цилиндъра.не знам как да проверя дали е свещ защото мога да повредя компа като захвана да ги тествам по стария начин- да я подпра на корпус и да запаля.дайте съвети какъв може да е проблема за тази странна работа на мотора.

    #2
    може да е от неработеща бобина. Можеш да тестваш като откачаш кабелите на четирите бобини последователно, като при изключване на проблемната работата на двигателя няма да се промени. После я слагаш на друг цилиндър и ако и той вече не работи, значи проблемът е в нея.
    Fiat Marea 1.8 16V

    Коментар


      #3
      колеги има един вариант за по-евтина бобина-85лв ако имате приятел които работи вав сервиз.при мен проблема бе6е в неq.в магазина ми искаха 165 лв.

      Коментар


        #4
        Бобина е. Не те съветвам да откачаш куплунзите по време на работа. По-добре свали всички бобини и свещи. Неработещият цилиндър ще е с мокра свещ. Така ще се ориентираш. Има и малка вероятност да е от свещ, но много малка. Сменяш свеща, пробваш. Сменяваш местата на бобините - пробваш. Така ще локализираш каква е точно причината. Бобини втора ръка се продават на разумни цени. Виж раздел "Продава". Не забравяй, че са два модела. До 99(или 2000) и след нея. Визуално се различават, така че няма как да ги сбъркаш.
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

        Коментар

        Working...
        X