Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с бензиновата помпа (може би?) на Браво 1.2 16

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с бензиновата помпа (може би?) на Браво 1.2 16

    Хора моля ако можете помагайте. Проблема ми е много странен (поне за мене де). От известно време почна да ми светка лампичката на бензиновата помпа. Нищо не се случваше, просто си светваше и след известно време (някой път и почти веднага) изгасваше. Сега обаче от 2,3 дни свети почти постоянно и както си карам на 4-та примерно и изведнъж колата почва да се тресе все едно спирам без да изключа от скорост. В този момент аз натискам съединителя, давам яко газ и лампичката угасва и колата почва да се движи пак нормално, но същия проблем се повтаря след 1, 2 мин примерно. Преди 1 год и половина имах проблем с бензиновата помпа (казаха ми че се била запушила, но успели да я отпушат), но след като уж я отпушиха после наистина нямах проблеми с нея. Първото светване на лампичката на помпата стана доста месеци след това. Та се чудя дали проблема е от помпата или от нещо друго (примерно като търсех из форума за подобен проблем, видях нещо подобно - в случая обаче се оказало че проблема го прави ламда сондата).Предварително ви благодаря за отзивите!

    #2
    Добре де, никой ли няма да каже нещо по въпроса? Или трябва и аз като колегата Palioweek да се изкажа негативно за администраторти, модератори и форумджии за да ми се отговори??

    Коментар


      #3
      кола

      Тая лампа да нее за свършването на гориво щото то друга няма . Тя свети когато горивото свърши или ако е износен реостата -окисния слой .А и мисля че ако е зглобена както трябва не трябва да прави проблем Да си е оставял без гориво .Не е от запушване .Изгаси + или - за поне 30 минут да видиш как е после.
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

      Коментар


        #4
        помпа

        Здравей Колега,Аз имам браво със същия двигател . Незнам какво са отпушвали, но при мен в резервоара след помпата има филтър ,които няма как да се смени , но може да се изолира и да се сложи друг нормален виж първо него .

        Коментар


          #5
          не е в резервоара а до резервоара и може да се смениаз си го смених лесно е
          КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

          Коментар


            #6
            филтър

            Явно има различни модели . Моя филтър е вграден в камбаната на помпата бравото ми е октомври 99 година , така че най-добре колегата да каже как е при него. Весели Празници !

            Коментар


              #7
              На конкретното Браво 1.2 след 99-та. Филтъра е в помпата и не се сменя.Няма такава лампичка за бензиновата помпа. Има една като дюза която индицика за грешка в ЕКУ-то. Прочети си поне User manual-a за колата.Проблемите може да са ти най различни- запучени дюзи, някой дачтик, стъповото моторче ( доста вероятно за тоя мотор).
              http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
              Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
              FIAT БРАВО 1.2 16v
              ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
              FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

              Коментар


                #8
                Много блягодаря за всички отговори, особено за отговора на infineon. Аз определено съм ви подвел с инфото за лампичката. Тя наистина прилича повече на дюза която пръска. Истина е и че не съм чел User Manual-a и още сега почвам да го чета Иначе при мен до колкото знам помпата и филтъра са в комплект в резервоара и няма опция за смяна само на филтъра. Все пак ако някой прочете проблема и е имал абсолютно същия случай нека да сподели.

                Коментар

                Working...
                X