Направо на проблема: Колата започна да загрява много за последните около 500 км. 3 пъти стрелката се качваше до края, след това като и налея вода и я обезвъздуша може да се кара почти нормално-стелката стой около първата чертичка над средата.Самоче вече започна едно колебание в температурата от последната бяла черта може да се охлади до средата в рамките на няколко минути, след това пак загряване, слизане на някаква по ниска температура и така.Получава се според мен не нормално и голямо колебание на температурата в "горещата" част на скалата.Перката на вентилатора си работи и на 2те степени, маслото си изглежда наред (с нормален цвят е, на 3- 4000 км), не се надуват маркучите при рязко подаване на газ, не излиза бял дим от аспуха, вървежа на колата според мен е нормален.Помагайте със съвети моля ви!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
BRAVATA прегрява-голямо колебание на температурата
Collapse
X
-
При мен също играе стрелката на температурата, но проблема се оказа в часовничето на таблото, което си показва каквото си поиска. След като го зачистих работеше нормално 3-4 месеца, после пак почна да се базика. Като се качи най-горе и го чукнеш стрелакта се връща на средата, може и при теб да е така и реално да не прегрява.
Коментар
-
Газова нямам, само на бензин съм.Забелязах също че стрелката на температурата се влияе от включени ел. консуматори, повече консуматори= по-голяма температура на скалата, това нещо започна да го прави след първото стабилно загряване.Сигурен съм че колата загрява защото започва да ври и да фъска от капачката на разширителния съд, също така от налягането в системата се изваждаше и малкото маркуче което влиза в разширителния съд.Тази утрин минах около 5км и нямаше и помен от загряване-стрелката си се беше спряла точно на средата на скалатаFIat brava 1.6 16V 1999г.
Коментар
-
Не изхвърля водата, само започва да ври в разширителния съд и да съска от там, нямам видими течове на вода по двигателя.Аз лично се съмнявам в термостата, съмнявам се че се е сдухал и отваря и затваря когато си поиска или пък не може да се отвори напълно.Другото ми съмнение е че смуче въздух от някъде но това според мен е малко вероятно тъй като с-та е под налягане. Искам също така да попитам какви са белезите за скапана гарнитура на главатаFIat brava 1.6 16V 1999г.
Коментар
-
ми ти най-добре знаеш белезите на гарнитура на главата, за тях ни приказваш
. Аз обаче пак не разбрах- хем няма загуба на вода отникъде, хем не я изхвърля, хем доливаш???? къде отива тази вода тогава? за да ври- вдига повече температура, тогава е нормално да изпусне клапана на капачката и да излива от нея.... като поизстине спада нивото и ти казваш, че доливаш? може би е така? прочети как се проверява термостата
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Затова казвам да провериш свещите. Ако охладителят се губи през цилиндрите, някоя или накои свещи ще са побелели. Тогава няма да има какво да се чудиш - гарнитура. Термостата според мен не може да се повреди така че непрекъснато да си сменя праговете на задействане. Като заври водата външният радиатор топъл ли е? Парното духа ли много горещ въздух?Ivan_Radev написа:Не изхвърля водата, само започва да ври в разширителния съд и да съска от там, нямам видими течове на вода по двигателя.Аз лично се съмнявам в термостата, съмнявам се че се е сдухал и отваря и затваря когато си поиска или пък не може да се отвори напълно.Другото ми съмнение е че смуче въздух от някъде но това според мен е малко вероятно тъй като с-та е под налягане. Искам също така да попитам какви са белезите за скапана гарнитура на главатаPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Ми това е сигурен признак за въздух в системата. Може да не е духнала гарнитурата, но ако продължава така и това ще стане. Трябва да откриеш от къде влиза въздух. Пак може да е от гарнитурата, но за да е изключим - свещите. Кажи за радиатора?ПП. Маслото изглежда ли нормално?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар