Здравейте и аз съм от многото фенове на фиат както така и аз съм от много страдалите та към въпроса...имам чукане от кам двигатела това е лошата новина та ако смена биелни лагери дали е задрало някаде по цилиндрите щот тя до прекасвач нестига и сам карал така около 5км споделете мнениа и цени
и като гледам на много хора има тракат двигателите от тез неща при мене се получи от студ маслото се е згастило на студа и следователно не е хвърлило кам двигатела ама доста хора плачат май..
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
браво 1.6 16в чукане
Collapse
X
-
Re: браво 1.6 16в чукане
Здр. колега май доста лоши неща си слушал за Фиат но определено ако си карал с 10W 40 както го дават по книжка пълна синтетика нямаше да имаш сега тия главоболия.А сега по въпросите който задаваш за цени погледни в АХМ ауто за да се ориентираш (напиши го в Google и ще намериш и линка )и между другото от към механичната част 1,6 16 в мотора е доста издражлив и страда по принцим от загуба на обороти на празен ход или повишен разход на гориво но не и като при 1,4 мотора от недобро мазане.А сега мога да ти дам една идейка още в началото на главната страница на форума въври една реклама на един сервиз в София за Фиат и Алфа(видях че си от София)отвори страницата виж за телефон звъни им и те ще ти кажат по подробно за решаване на проблема ти защото може да излезне по евтино ако си задрал биели и бутала да смениш мотора.Успех от мен в начинаниетоП.С. Ето и линк към сервиза http://www.fiat-alfa.net А дали са доволни колегите от него или не не знам нека колегите който са ходили там да кажат мнението си.uoxo написа:Здравейте и аз съм от многото фенове на фиат както така и аз съм от много страдалите та към въпроса...имам чукане от кам двигатела това е лошата новина та ако смена биелни лагери дали е задрало някаде по цилиндрите щот тя до прекасвач нестига и сам карал така около 5км споделете мнениа и цени
и като гледам на много хора има тракат двигателите от тез неща при мене се получи от студ маслото се е згастило на студа и следователно не е хвърлило кам двигатела ама доста хора плачат май..
-
А сега кажи,на теб ще ти ли е приятно ако ти отговорят така.Защото като гледам от вчера си във форума,ревнал си да ти помагат,а с чуждата беда се подиграваш.Ами...ето...и аз ти отговарям със собственият ти отговор.Ама ей такива като теб модераторите трябва да ги трият незабавно.То веднага си личи що за стока си.Като не знаеш поне си мълчи.Написал 2 мнения нашия и какво-в едното се моли за съвет,а в другото се подиграва.Та така...ако питаш мене смени колата Yellow_Flash_Colorz_PDT_16uoxo написа:смени колата..... ако питаш менеsyfer написа:Привет колеги.Случи се следният проблем.Преди няколко дена резервоара ми беше на 1/4 и реших да заредя от ШЕЛ за 25 литра.И преди съм зареждал от там и не знам дали проблема е от бензина.След като карах 2-3 дена колата ми започна осезаемо да тресе. прекъсва като ускорявам и като съм спрял не върви хич.Чудя се дали е от бензина или от нещо друго .Ако някой е имал сходен проблем или идея от какво може да е.Нямам газови устройства и т.н.Само на бензин я карам.Много тресе и прекъсва някой път и почти няма тяга.както карам и прекъсва и от време на време все еедно се отпушва тръгва да върви и после пакс е запушва.Това е.
Коментар
-
абе ти си луд не сам доволен от фиат присто какво да се прави не са за наште пъриштаса какво да ти обяснявамroko_ok написа:А сега кажи,на теб ще ти ли е приятно ако ти отговорят така.Защото като гледам от вчера си във форума,ревнал си да ти помагат,а с чуждата беда се подиграваш.Ами...ето...и аз ти отговарям със собственият ти отговор.Ама ей такива като теб модераторите трябва да ги трият незабавно.То веднага си личи що за стока си.Като не знаеш поне си мълчи.Написал 2 мнения нашия и какво-в едното се моли за съвет,а в другото се подиграва.Та така...ако питаш мене смени колата Yellow_Flash_Colorz_PDT_16uoxo написа:смени колата..... ако питаш менеsyfer написа:Привет колеги.Случи се следният проблем.Преди няколко дена резервоара ми беше на 1/4 и реших да заредя от ШЕЛ за 25 литра.И преди съм зареждал от там и не знам дали проблема е от бензина.След като карах 2-3 дена колата ми започна осезаемо да тресе. прекъсва като ускорявам и като съм спрял не върви хич.Чудя се дали е от бензина или от нещо друго .Ако някой е имал сходен проблем или идея от какво може да е.Нямам газови устройства и т.н.Само на бензин я карам.Много тресе и прекъсва някой път и почти няма тяга.както карам и прекъсва и от време на време все еедно се отпушва тръгва да върви и после пакс е запушва.Това е.
Коментар
-
абе аз сам намерил двигател за 300 лв добра цена ли е ? внос...Bat_M написа:Здр. колега май доста лоши неща си слушал за Фиат но определено ако си карал с 10W 40 както го дават по книжка пълна синтетика нямаше да имаш сега тия главоболия.А сега по въпросите който задаваш за цени погледни в АХМ ауто за да се ориентираш (напиши го в Google и ще намериш и линка )и между другото от към механичната част 1,6 16 в мотора е доста издражлив и страда по принцим от загуба на обороти на празен ход или повишен разход на гориво но не и като при 1,4 мотора от недобро мазане.А сега мога да ти дам една идейка още в началото на главната страница на форума въври една реклама на един сервиз в София за Фиат и Алфа(видях че си от София)отвори страницата виж за телефон звъни им и те ще ти кажат по подробно за решаване на проблема ти защото може да излезне по евтино ако си задрал биели и бутала да смениш мотора.Успех от мен в начинаниетоП.С. Ето и линк към сервиза http://www.fiat-alfa.net А дали са доволни колегите от него или не не знам нека колегите който са ходили там да кажат мнението си.uoxo написа:Здравейте и аз съм от многото фенове на фиат както така и аз съм от много страдалите та към въпроса...имам чукане от кам двигатела това е лошата новина та ако смена биелни лагери дали е задрало някаде по цилиндрите щот тя до прекасвач нестига и сам карал така около 5км споделете мнениа и цени
Коментар
-
Съжелявам колега не мога да отговора на тоя въпрос сам може да си прецениш,мога само да кажа че аз за глава за моята се орасих 350 лева така че направи си извода,но и има и още нещо кой ще ти смени мотора,за какви пари,има ли документи че да може да се регистрира в кат и т.н. Така че съвета ми е звъни на момчетата в сервиза и ги попитай за това което те интересува те ще ти отговорят най добре а и ще може да разговаряш с тях и за цени,а и доколкото знам има и форум на линка който ти пусна така че ако не ти се набутва с тел. пиши им там ще ти отговорят.П.С. Извинявам се за това което ще кажа но да прав е колегата да ти се сърди за тоя коментар който беше пуснал в темата му,все пак тук сме да си помагаме кой с каквото може а не да се заяждаме един друг .Успех от мен в начинанието още веднъжuoxo написа:абе аз сам намерил двигател за 300 лв добра цена ли е ? внос...Bat_M написа:Здр. колега май доста лоши неща си слушал за Фиат но определено ако си карал с 10W 40 както го дават по книжка пълна синтетика нямаше да имаш сега тия главоболия.А сега по въпросите който задаваш за цени погледни в АХМ ауто за да се ориентираш (напиши го в Google и ще намериш и линка )и между другото от към механичната част 1,6 16 в мотора е доста издражлив и страда по принцим от загуба на обороти на празен ход или повишен разход на гориво но не и като при 1,4 мотора от недобро мазане.А сега мога да ти дам една идейка още в началото на главната страница на форума въври една реклама на един сервиз в София за Фиат и Алфа(видях че си от София)отвори страницата виж за телефон звъни им и те ще ти кажат по подробно за решаване на проблема ти защото може да излезне по евтино ако си задрал биели и бутала да смениш мотора.Успех от мен в начинаниетоП.С. Ето и линк към сервиза http://www.fiat-alfa.net А дали са доволни колегите от него или не не знам нека колегите който са ходили там да кажат мнението си.uoxo написа:Здравейте и аз съм от многото фенове на фиат както така и аз съм от много страдалите та към въпроса...имам чукане от кам двигатела това е лошата новина та ако смена биелни лагери дали е задрало някаде по цилиндрите щот тя до прекасвач нестига и сам карал така около 5км споделете мнениа и цени
Коментар
-
Нищо против теб нямам колега, но поста е отвратително написан! Подобен проблем едва ли може да се обсъжда по този начин!И аз съм съгласен с колегата ROKO!uoxo написа:Здравейте и аз съм от многото фенове на фиат както така и аз съм от много страдалите та към въпроса...имам чукане от кам двигатела това е лошата новина та ако смена биелни лагери дали е задрало някаде по цилиндрите щот тя до прекасвач нестига и сам карал така около 5км споделете мнениа и цени
и като гледам на много хора има тракат двигателите от тез неща при мене се получи от студ маслото се е згастило на студа и следователно не е хвърлило кам двигатела ама доста хора плачат май..Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Mоже да е Shell Helix Super 25w60Danchojn написа:Маслото вероятно е минерално. Но все пак, какво е?uoxo написа:при мене се получи от студ маслото се е згастило на студа и следователно не е хвърлило кам двигатела ама доста хора плачат май..
Те тия с 1.6 такива сипват, и после казват колата е сговняна не става за нашите пътища
leave something of the happiness you bring
Коментар
-
Неее,по скоро някои от тях пишат,че не стават за нашите "пъришта".Да предположим сега,че буквата "р"неволно е натисната вместо буквата "т".Това добре.Ама 100% съм сигурен,че колегата не знае кога се слага буквата"щ".Аз не мога да помогна,защото просто "малко"трудно се разбира от обяснението,което е написал.ШТЪРКЕЛ ПИЕ ОТСЕТuoxo написа:абе ти си луд не сам доволен от фиат присто какво да се прави не са за наште пъриштаса какво да ти обяснявам
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар