Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Пунто МК1 има ли защита при късане на ангренажен ремък?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Danchojn написа:
    И малко да поясня! Няма защита, която при късане на ремъка да се задейства и да предпази от удара. Просто FIRE моторите са проектирани така, че буталата и клапаните нямат общи допирни точки.
    много точно казано
    Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
    Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

Коментар

Някои колеги бяха доста изчерпателни, с което п оказаха че са наясно с материята ! С което много помагат на останалите.... нямащи опит с тези двигатели.1. В тази връзка искам да попитам - не успях да намеря информация за налягането при сгъстяване за MK 1 176A6.000 (компресията).2. Има ли възможност за повишаване на степента на сгъстяване чрез "изпиляване" на главата ? И евентулано до колко милиметра е възможно.
      FIAT Punto '94, 1.1 Petrol

Коментар

Да попитам всички двигатели на пунто МК1 1.2 75кс. са FIRE или има такива със същите характеристики, но не са FIRE?
        Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Всички са fireОт прочетеното горе оставам с извода, че пунто 1.1 55 к.с. се различава с пунто 1.2 75к.с единствено по главата.
          _/''''''''''''''''''''''''\_
          //---------------\\
          [( )== //// ==( )]
          |_|'------------'|_| ....Punto

Коментар

Баси да си бях взел пунто. Ша гледам да навия ж’ната да си вземе пунто.
            Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

maskarata написа:
              и от мен получаваш 1 фанелка ПУНТО КЛУБ ПЛОВДИВ ако вземете пунто :D
              Grande Punto 1.3 75 hp
              Croma 1.9 Multijet 150 hp

Коментар

maskarata написа:
                Ше се научите Аз карам пунто от 1г. и сега ще се купува второ.Невероятни коли за малко пари
                _/''''''''''''''''''''''''\_
                //---------------\\
                [( )== //// ==( )]
                |_|'------------'|_| ....Punto

Коментар

Меджу другото по-миналата година като се оглеждах за кола наистина бях хвърлил око на пунтаците, и ако го знаех тоя пиниз със ремъка като нищо щях да се пунтирам .
                  Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

YAROSHKH написа:
                    Някои колеги бяха доста изчерпателни, с което п оказаха че са наясно с материята ! С което много помагат на останалите.... нямащи опит с тези двигатели.1. В тази връзка искам да попитам - не успях да намеря информация за налягането при сгъстяване за MK 1 176A6.000 (компресията).2. Има ли възможност за повишаване на степента на сгъстяване чрез "изпиляване" на главата ? И евентулано до колко милиметра е възможно.
                    1.Степен сгъстяване: 9.6:1 2.Принципно е възможно,но няма да има много голям ефект.По-скоро ще получиш повече минуси отколкото плюсове.
                    Fiat Punto 1.1 6Speed

Коментар

Danchojn написа:
                      Просто FIRE моторите са проектирани така, че буталата и клапаните нямат общи допирни точки.
                      Не се отнася за всички FIRE двигатели и не е правило за всички.1,2/16V;1,4/8V;1,2/CR турбодизела се срещат бутала с клапани и то още как.

Коментар

beast31 написа:
                        YAROSHKH написа:
                        1.Степен сгъстяване: 9.6:1 2.Принципно е възможно,но няма да има много голям ефект.По-скоро ще получиш повече минуси отколкото плюсове.
                        Аз питах, защото има вероятност да свалям глават. Благодаря ти за отговора ! но, степента не ми върши рбота. Интересуват ме налягането в atm, MPa.....
                        FIAT Punto '94, 1.1 Petrol

Коментар

YAROSHKH написа:
                          beast31 написа:
                          YAROSHKH написа:
                          Аз питах, защото има вероятност да свалям глават. Благодаря ти за отговора ! но, степента не ми върши рбота. Интересуват ме налягането в atm, MPa.....
                          1,15 MPa
                          Fiat Punto 1.1 6Speed

Коментар

Working...
                          X