Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шумни повдигачи Брава 1.6/16

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Шумни повдигачи Брава 1.6/16

    Здравейте колеги,преди няколко месеца писах за моят проблем със шум в повдигачите,след смяна на маслото.Колата вече стана на 30 000 откакто я карам така,масло не гори(настъпвам я,влиза си добре в обороти),като го сменям няма никакви частици в него,та въпросът ми е,удачно ли е да добавя Viisco Stabil към маслото,тъй като забелязах, че когато двигателя е студен(дори и малко над 1-во деление на паказанието на уреда за температура),работи безшумно и в послвдствие се разтраква.Карал съм с масло Селения...Елф....Мобил...сега Q8(15/40),резултата си е същия.Мисля че ако проблема на двигателя бе по сериозен само от шум,за 30хил. км щях да имам някакви дефекти с него,но все пак ще се радвам ако успея до го убезщумя малко Поздрави на всички съфорумци!!!
    Fiat Brava 1.6/16v
    Powered by Fiat

    #2
    Масло 10в50 или 10в60 ти трябва, интересен е горния вискозитет (т.е при 90 градуса) . Ако си пробвал с промивна добавка в старото масло и няма ефект значи са ти износени повдигачите и трябва да се сменят. Аз като последна проба съм взел една добавка на Bardahl за повдигачи, почти съм сигурен че няма да ги оправи ама поне да изчисти маслените канали за да не тракат и новите тъй като мисля да ги сменям напролет всичките.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

    Коментар


      #3
      За тези промивни присадки съм чувал някакви лоши впечатления,някой който е ползвал би ли споделил мнението си за тях
      Fiat Brava 1.6/16v
      Powered by Fiat

      Коментар


        #4
        Аз съм слагал такава 2 пъти на Бравото ми, и веднъж на Мареата на баща ми. Като се има предвид колко често са сменяли маслото в Италия си е почти задължително да се сложи поне веднъж такава за да отмие нагарите и другите боклуци по мотора.
        Фиат Крома 1.9 16v+
        Фиат Браво 1.6 16v
        Фиат Мареа 1.6 16v

        Коментар

        Working...
        X