здравейте,карам Фиат Пунто 1.1 ’96 г., от скоро започна да ми прави неприятен проблем сутрин. Качвам се в колата, паля си нормално и като реша да тръгна ако подам газ лекичко колата изгасва, ако я изфорсирам доста не изгасва. Това се случва само при потегляне, след това дори и да спра напълно и пак да тръгна на 1-ва няма никакъв проблем. Когато колата е стояла цял ден на слънце т.е. е топъл може би двигателя няма проблем при потегляне. Дали някой има идея от къде може да идва този проблем?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем при потегляне на студен двигател
Collapse
X
-
На Пунтото ми държеше високи обороти , смених датчика и паднаха . Обаче се появи друг проблем - почна да клати обороти и като е студено гасне на мястоValiosport написа:На типото ми беше така и смених един температурен датчик на инжекционаb_binev написа:не, единствено при потегляне ако не я изфорсирам изгасва, след като мине 10-20 метра и няма никакви проблеми
Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
Относно проблема ти с гасненето или датчика който си сменял е повреден или ECU-то ти е натрупало грешки пробва ли да махнеш клемите на акумолатораRoMeO_156_GTA написа:На Пунтото ми държеше високи обороти , смених датчика и паднаха . Обаче се появи друг проблем - почна да клати обороти и като е студено гасне на мястоValiosport написа:На типото ми беше така и смених един температурен датчик на инжекционаb_binev написа:не, единствено при потегляне ако не я изфорсирам изгасва, след като мине 10-20 метра и няма никакви проблеми
Теоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
Хич не са хубави тия бърниканици по мозъка... що търсите най-сложните проблеми не мога да разбера ЕКУ-та, МЕКУ-та... може просто да няма центровка или да е бедна смес често срещани явленияfiat-zastava написа:най евтиното и елементарно което можеш да направиш е да смениш датчика на ЕКУ=то ,той подава сигнал че мотора е загрял и ЕКУ-то намаля горивото,затова гасне.leave something of the happiness you bring
Коментар
-
Колега, ако не знаеш - съвременните мотори не им се прави центровка и не се пипа сместа - ЕКУ-то ги прави тия неща. Доста даже и делко нямат.Bravo 1.9 JTD написа:Хич не са хубави тия бърниканици по мозъка... що търсите най-сложните проблеми не мога да разбера ЕКУ-та, МЕКУ-та... може просто да няма центровка или да е бедна смес често срещани явленияfiat-zastava написа:най евтиното и елементарно което можеш да направиш е да смениш датчика на ЕКУ=то ,той подава сигнал че мотора е загрял и ЕКУ-то намаля горивото,затова гасне.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Ами колега,96та година е пунтака,знае ли човек какво имат какво нямат,ако наистина е от съвременните то просто проблема според мене е повече механичен отколкото по електронен пътYavor написа:Колега, ако не знаеш - съвременните мотори не им се прави центровка и не се пипа сместа - ЕКУ-то ги прави тия неща. Доста даже и делко нямат.Bravo 1.9 JTD написа:Хич не са хубави тия бърниканици по мозъка... що търсите най-сложните проблеми не мога да разбера ЕКУ-та, МЕКУ-та... може просто да няма центровка или да е бедна смес често срещани явленияfiat-zastava написа:най евтиното и елементарно което можеш да направиш е да смениш датчика на ЕКУ=то ,той подава сигнал че мотора е загрял и ЕКУ-то намаля горивото,затова гасне.leave something of the happiness you bring
Коментар
-
сменихме темп.датчик на инжекциона и засега мисля че се оправи проблема, благодаря на отзовалите сеValiosport написа:На типото ми беше така и смених един температурен датчик на инжекционаb_binev написа:не, единствено при потегляне ако не я изфорсирам изгасва, след като мине 10-20 метра и няма никакви проблемиMarea Weekend 2.4 JTD; ex. Punto 1.1
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар