Здравейте колеги, бих искал да разбера какво представлява моторчето на(за) празен ход, защото когато карам на газ, оборотите ми се вдигат на 2200 при изключена придавка. Умишлено пускам темата в секцията за Бензинови двигатели, като предполагам, че е свързано с нея. По симптомите се предполага, че е или моторчето на празен ход или датчика на инжектора.Къде се намира моторчето на Мареята ми - 1.8, 97г. Някой би ли могъл да ми направи снимка за да мога да го разпозная при мен. До колкото разбирам би било добре да пробвам да го почистя някак си. Някакви съвети да ми дадете, преди да отида на майсторче?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде се намира моторчето на празен ход? - ПРОБЛЕМЪТ Е РЕШЕН
Collapse
X
-
u_bo
НЕ ти е проблема в моторчето.гаранция 120 % - ако верно описваш че проблема е само на газ.ако верно си описал - проблема е от некадърно сложена АГУ, или повреден емулатро на АГУ-то.Кога е слагано АГУ? Ако е скоро - сам се сещаш нали?
Коментар
-
АГУ-то е слагано преди малко повече от година, така че до сега с него не съм имал проблеми. Не знам да имам емулатори или симулатори.u_bo написа:НЕ ти е проблема в моторчето.гаранция 120 % - ако верно описваш че проблема е само на газ.ако верно си описал - проблема е от некадърно сложена АГУ, или повреден емулатро на АГУ-то.Кога е слагано АГУ? Ако е скоро - сам се сещаш нали?
Иначе вчера демонтирах моторчето, наистина беше доста мръсно отвътре. Почистих го малко, понапръсках го отвътре, но явно ще пробвам следашия път като имам повече време да му направя една баня с корсилин. Напръсках всички връзки, които можех да достигна и разкопчах с контактен спрей. Откачих акумулатора за една нощ, квото има да се ресетва да се ресетне на спокойствие :D . Днес я запалих на бензин, оставих я да поработи 5-10 минути така, всичко си е ОК, но не посмях да я превключа на ГАЗ. Мисля следващите два дена да покарам на бензин, но трявба да сложа някаква добавка в бензина.Някой да даде съвет каква добавка да сложа в бензина за прочистване на дюзите
Колеги, вдигането на оборотите и светване на лампичката на инжектора ми го направи и на бензин.
Така че симптомите са същите и на бензин.
Какво остава, проблемът в моторчето ли е?
Фиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)
Коментар
-
u_bo
надали, но без диагностика нема да се мине.поне си лесен - става и на лаптоп с 1 ком порт.didalko написа:Колеги, вдигането на оборотите и светване на лампичката на инжектора ми го направи и на бензин.
Коментар
-
ОК, може ли повече информация да ми споделиш - какъв софтуер ми трябва да си го диагностицирам и кабела какъв трябва да е? Щом е достъпно, сам ще си я направя.u_bo написа:надали, но без диагностика нема да се мине.поне си лесен - става и на лаптоп с 1 ком порт.didalko написа:Колеги, вдигането на оборотите и светване на лампичката на инжектора ми го направи и на бензин.
Фиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)
Коментар
-
u_bo -
u_bo
нали и на газ го прави. де ги търсиш дюзите тогава- май те е къпал някой майстор а?didalko написа:А дали дюзите ми правят проблем, тоест играенето(вдигането) на оборотите да е и в резутат на замърсени дюзи, в резултат на по-малкото каране на бензин?
Коментар
-
Точно същите проблеми имах на Пунтото . Зимата държеше около 2000 оборота , лятото над 2200 , светваше лампичката и на място и в движение . Смених датчика на инжекциона и паднаха , даже прекалено надолуdidalko написа:Колеги, вдигането на оборотите и светване на лампичката на инжектора ми го направи и на бензин.
Закачих я на компютър в сервиз "Лъки стар" и показа работа на двигателя -15 , на водата 0 градуса
А на Пунто някой може ли да покаже къде се намира това моторчеП.С. искам да видя някоя италианка бензинова със стабилни оботори :D :D :D То това си е масов дефект ...
Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар