Имам от скоро проблем. Когато оставя колата топла и след примерно 15 мин запаля и се мъчи да гасне..за това припомпвам газта 1-2 пъти докато се нормализират оборотите. Знам че това се получава от замърсено стъпково моторче. Ще бъда благодарен на всеки който може да ми обясни как се сваля за да се почисти, а ако приложи схема или графика още по-добре. БлагодаряКолата е от аварата ми
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Относно моторче за празен ход!
Collapse
X
-
u_bo -
Нямам газ..не изпушва нищо, пали без проблем но секунда след това оборотите падат и се мучи да гасне но се оправя... само за момент го прави..пали,падат оборотите и пак се нормализират..като бутна газта и се оправя.....на студен двигател няма пробемu_bo написа:като запали припушва ли черно (при описания от теб случай - а не винаги)имаш ли газ?
Коментар
-
Re: Относно моторче за празен ход!
Fiat Coupe 1996 1,8 16v -при теб системата на инжекциона трябва да е HITACHI, ако причината наистина е в моторчето, чистенето почти не помага, там най-често се износва лагерната втулка на штока му и заклинва механично.evgeni85 написа:Имам от скоро проблем. Когато оставя колата топла и след примерно 15 мин запаля и се мъчи да гасне..за това припомпвам газта 1-2 пъти докато се нормализират оборотите. Знам че това се получава от замърсено стъпково моторче...Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
и какво правим в такъв случай? Хитачи е да Yellow_Flash_Colorz_PDT_27 Yellow_Flash_Colorz_PDT_27vesko.t написа:Fiat Coupe 1996 1,8 16v -при теб системата на инжекциона трябва да е HITACHI, ако причината наистина е в моторчето, чистенето почти не помага, там най-често се износва лагерната втулка на штока му и заклинва механично.evgeni85 написа:Имам от скоро проблем. Когато оставя колата топла и след примерно 15 мин запаля и се мъчи да гасне..за това припомпвам газта 1-2 пъти докато се нормализират оборотите. Знам че това се получава от замърсено стъпково моторче...
Коментар
-
u_bo
аз не съм отварял мойто моторче - само го чистих без разглабяне.може да има разлика преди/след 1998 - но при мойто щок не видях.все пак едно хубаво почистване с коресилин, както на МПХ , така и на дроселната клапа може само да помогне.след това може да има нужда от адаптация !и да се знае, че подсушаването е МНОГО важно - с компресорче става лесно.в сървиз мануала са писали за адаптацията - как става.vesko.t написа:Fiat Coupe 1996 1,8 16v -при теб системата на инжекциона трябва да е HITACHI, ако причината наистина е в моторчето, чистенето почти не помага, там най-често се износва лагерната втулка на штока му и заклинва механично.evgeni85 написа:Имам от скоро проблем. Когато оставя колата топла и след примерно 15 мин запаля и се мъчи да гасне..за това припомпвам газта 1-2 пъти докато се нормализират оборотите. Знам че това се получава от замърсено стъпково моторче...
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар