Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Черен пушек?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Черен пушек?

    Здравейте колеги.Преди няколко дни се прибирахме от едно село до Велико Търново и като си карахме с моите хора на връщане ми казаха,че като ги задминавам,по-точно вече като съм ги изпреварил и колата ми изпушва за миг черен пушек и след това се оправя и не пуши.Като се прибрах и пробвах на едно място до прекъсвач и изпуши пак за кратко.Пробвах също така както карам на четвърта да набия трета и изпушва в този момент,когато сменям скоростите,но на високи обороти (от 5000 нагоре).Това нормално ли е или има нещо не наред?П.П. Ако това ще ви е от полза: Карам я само на бензин и съм сменил свещите преди няма и месец.
    FIAT BRAVA 1.6 16v

    #2
    Абе добре е количката не се притеснявай, щом върви и не ти дава завишен разход, значи всичко е наред.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

    Коментар


      #3
      както е писал и колегата ако всичко си е в ред с расхода и варвенето не си рови колата напразно а това дето го описваш е най вероятно от лош бензин просто по време на ускорение влиза малко по богата горивна смес и от там се получава и черния пушек и още нещо ако това ще те успокои и ти се дават пари отиди на една диагностика и поискай да ти проверят как ти е TPSа но според мен е безмислено успех от мен и безаварийно каране

      Коментар


        #4
        черен пушек

        Здрасти колега, и при мен го има същия проблем.Оказа се като ходих на диагностика,че ми припиква дюзата и се получава богата смес и затова пуши,няма пълно изгаряне и като я запаля някъде след първия път след като съм я спрял и ми се дави.Мисля да ходя да я почистя когато имам време на вана с ултразвук.

        Коментар


          #5
          а я ми кажи къде ходи на диагностика
          FIAT BRAVA 1.6 16v

          Коментар


            #6
            черен пушек

            Здравей колега,аз съм от В.Търново и ходих при майстор който се намира в ж.к.Бузлуджа близо до детската градина в един гараж със сиви метални врати.Като тръгнеш от Надеждата надолу не първия десен завой ами втория десен.За почистване на 1 дюза взема 10лв. и отделно за монтаж и демонтаж някъде около 20лв. Ами това е дано да го намериш и да съм ти помогнал!!!!!

            Коментар


              #7
              това е нормално препушване! пушека е от богата смес. но е в рамките на нормалнотто за кола на тия години и на тия километри! дори инови автомобили на 10000км на високи обороти препушват. несе притеснявай карай си синия звяр и опъвай кабели

              Коментар


                #8
                Ами колега няма нищо за притеснение,все пак караме доста понавървяли коли.Може да е от лош бензин или проверявай как ти е нивото на маслото и дали е за смяна.
                Уважавам тези,които ме уважават!
                Clube do Marea!

                Коментар


                  #9
                  Благодаря!
                  FIAT BRAVA 1.6 16v

                  Коментар


                    #10
                    Здравей колега, плегледах ти темата за пушека и ти предлагам моето скромно мнение: Черен пушек винаги означава богата горивна смес. Щом колата припушва черно при форсиране и за малко това може да се каже дори, че е добре ако ти върви добре колата. Характерно е, когато се правят регулировки или така неречен тунинг, за да върви повече една кола и се пуска повече гориво, тогава здължително колата припушва за кратко време, докато датчиците отреагират и подадат съответните данни на компютъра, за да оправи горивния процес. Проблем е когато черния пушек са задържа дълго, или го има постоянно. Тогава вече трябва да се търси проблема.Един приятел казва, че винаги трябва да се следва правилото: "Ако една кола върви добре, никога не търси причината за това!"

                    Коментар


                      #11
                      И мойта хвърля черен дим. Особено като върна от 4-та на 3-та и я настъпя до ламарината . Ама на нас с печките никой не ни обръща внимание. Yellow_Flash_Colorz_PDT_16
                      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
                      -------------------------------------
                      1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!

                      Коментар


                        #12
                        богата смес
                        Fiat Marea 1.9TD

                        Коментар

                        Working...
                        X