Проблема е следния, сменяха ми гарнитура на главата и са ми дали ремъка не както трябва.Възможно ли е зареди това колата когато е загряла да не пали,мислех си че е от стартера взех си втора употреба и 2 месеца нямаше проблем, но преди седмица пак се появи този проблем.Има ли някой мнение по въпроса ще съм благодарен на всеки.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли някой мнение......дали са ми ремъка не както трябва
Collapse
X
-
Re: има ли някой мнение по въпроса ...........
а ?какво казваш?nai7 написа:Проблема е следния,сменяха ми гарнитура на главата и са ми дали ремъка не както трябва.Възможно ли е зареди това колата когато е загряла да не пали,мислех си че е от стартера взех си втора употреба и 2 мвсеца нямаше проблем но преди седмица пак се появи този проблем.Има ли някой мнение по въпроса ще съм благодарен на всеки.
-
Re: има ли някой мнение по въпроса ...........
ами казвам това че когато колата ми е загряла и не пали когато е студена няма проблем но загрее ли нама палене.Възможно ли е да е от това че ремъка след смяната на главата не е сложен както трябва.1115 написа:а ?какво казваш?nai7 написа:Проблема е следния,сменяха ми гарнитура на главата и са ми дали ремъка не както трябва.Възможно ли е зареди това колата когато е загряла да не пали,мислех си че е от стартера взех си втора употреба и 2 мвсеца нямаше проблем но преди седмица пак се появи този проблем.Има ли някой мнение по въпроса ще съм благодарен на всеки.
Коментар
-
Този проблем ми го направи след като смених гарнитурата на главата,мислех си че е от стартера взех си втора употреба и проблема се оправи и така 2-3 месеца до онзи ден.Незнам дали е от ремъка само предполагам възможно ли е да е от стартера след като ми го донесоха го отворих и видях че е наред.Възможно ли е за 3 месеца нещо да се скапе по него я втулки я четки.kc_3011 написа:Аз лично не виждам логика да е от ремъка. По-вероятно е да има някакъв електрически проблем
Коментар
-
[quote="nai7"]А ми що не си зададе въпроса тоя стартер втора употреба на колко работа е и дали и той не е точно на това дередже като старият ти. По добре да беше погледнал своя и ако се налага да се подменят втулки и четки сигурно щеше да ти излезе и по тънко. Такива заменки се правят когато нещо е безвъзвратно износено и не подлежи на ремонт. А втулки и четки просто са към графата консуматив. Рано или късно се налага да се подменят. Не караме чисто нови каруци и според конструкторите някои от тях даже вече доста отдавна трябва да са преминали в графата скрап. Така че ресурса на тези възли си е свършил работата за тоя период за който са предвидени да изкарат.kc_3011 написа:Мислех си че е от стартера взех си втора употреба и проблема се оправи и така 2-3 месеца до онзи ден.Незнам дали е от ремъка само предполагам възможно ли е да е от стартера след като ми го донесоха го отворих и видях че е наред.Възможно ли е за 3 месеца нещо да се скапе по него я втулки я четки.
Коментар
-
[quote="lov"]Колега стартера го взех за 80 лв.Докараха ми го със доставка когато пристигна го отворих и видях че е наред само незнам дали втулките са наред,четките са ОК.Но 3 месеца всичко беше наред и изведнъж пак се появи този шибан проблем колко трябва да е размера на втулките.nai7 написа:А ми що не си зададе въпроса тоя стартер втора употреба на колко работа е и дали и той не е точно на това дередже като старият ти. По добре да беше погледнал своя и ако се налага да се подменят втулки и четки сигурно щеше да ти излезе и по тънко. Такива заменки се правят когато нещо е безвъзвратно износено и не подлежи на ремонт. А втулки и четки просто са към графата консуматив. Рано или късно се налага да се подменят. Не караме чисто нови каруци и според конструкторите някои от тях даже вече доста отдавна трябва да са преминали в графата скрап. Така че ресурса на тези възли си е свършил работата за тоя период за който са предвидени да изкарат.kc_3011 написа:Мислех си че е от стартера взех си втора употреба и проблема се оправи и така 2-3 месеца до онзи ден.Незнам дали е от ремъка само предполагам възможно ли е да е от стартера след като ми го донесоха го отворих и видях че е наред.Възможно ли е за 3 месеца нещо да се скапе по него я втулки я четки.
Коментар
-
колега при мен на същия двг стартера е с лагерчета. намират се лесно. смяната не е трудна. но ти предлагам да го свалиш, да изчистиш всички клеми към него, там тоците са сериозни, да отвориш вътре да го изчистиш, да прегледаш бендикса/бубинката/ не помня ама май е капсулована. предполагам не е от лагерчетата, защото те го забавят, после почва да върти на пресекулки и не съм стигал до момент на пълно спиране от лагери/фтулки. дава доста признаци преди това. аз залагам на проблем с бубинката, знам как да провериш дори без да сваляш стартера, ама не искам да давам такива съвети, че може да стане малка беля
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар