ЗдравеЙте колеги.От скоро карам брава 1.6 16v, 99 година.Колата е много запазена но има един странен проблем.При потегляне от място се получава ефекта на вкючен климатик,първо забива нос после потегля
За да го избегна този момент потеглям с повече гас.Другото е ,че при каране примерно на 3-та предавка с 2000 оборота като подам средна гас колата се чуди да дръпне ли да спре ли.интересното е, че това нещо понякога не, че изчезва, ами почти не се забелязва ама е много рядко
На колата съм направил пълно обслужване.Ангренажен ремък, ролки, масло, маслен филтър, въздушен филтър, антифриз, без горивен заЩото няма.При диагностиката на компа ми показа грешка бобина. Изчистиха ми я - никакъв резултатЧовека каза, че ламБда сондата има маааалко забавена реакция,но инече си работи.Поисках да ми свалят бензиновата помпа и да почистят цетката както и да ми замерят налягането.Всичко си е ок.Моля ако някой знае нещо по моя проблем да ме насочи каде да го търся,че по тия сервизи много дебело ми излизаБлагодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странно забиване при потегляне?
Collapse
X
-
Точно това чета сега за тоя TPS До колкото разбрах на моята кола не се сменя само тои защото е по новия двигател.Сащо така прочетох във форума ,че при диагностика се хваща ако е той а на мене не мизлезе нищо такова Yellow_Flash_Colorz_PDT_32 имали метод на проверка в домашни условия?Fiat Brava ELX 1.6 16v
Коментар
-
Лошото е ,че нямам такъв приятелnpace написа:Ако газовата ти уредба е без ламбда контрол или не е газов инжекцион т.е. обикновенна и ти прави проблем само на бензин на 90% TPS.Колега Близнашки , ако имаш познат или приятел с тоя мотор вземи от него TPS-a за малко да пробваш.
Ако има начин да разбера дали е ТPS ше купя ново от магазина.Незнам обаче как по друг начин да разбера какво е.
Fiat Brava ELX 1.6 16v
Коментар
-
TPS при вас потенциометър ли е? Ако е така при рязко настъпване на газта прави ли проблема? Освен това върви ли добре и набира ли при пълна газ?Може да ви се стори глупаво, но вижте как ще се държи колата със 100 октанов бензин!nikolai bliznashki написа:Лошото е ,че нямам такъв приятелnpace написа:Ако газовата ти уредба е без ламбда контрол или не е газов инжекцион т.е. обикновенна и ти прави проблем само на бензин на 90% TPS.Колега Близнашки , ако имаш познат или приятел с тоя мотор вземи от него TPS-a за малко да пробваш.
Ако има начин да разбера дали е ТPS ше купя ново от магазина.Незнам обаче как по друг начин да разбера какво е.
Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Незнам дали е потенциометър даже ако трябва да съм честен незнам какво представлява,просто искам да си спестя хварлянето на пари по некадърни майстори.При ряско подаване на гас проблема си остава
а при пълна гас немога точно да преценя струва ми се че след 4000 оборота е добре.Бравата ми е 99година и доколкото разбирам от форума двигателя ми е малко поразличен.Yellow_Flash_Colorz_PDT_33
Fiat Brava ELX 1.6 16v
Коментар
-
Моя съвет е да пробвате с високо октанов бензин и тогава да се мисли за повреди. Щом и при пълна газ има проблем не е TPS. Ако изобщо е потенциометър. Вашия мотор има ли катализатор? Ако има изправен ли е? Ако няма с какво е заменен? Би трябвалбо да е с резонаторно гърне. При позапушен катализатор също се появява вашия ефект. Всъшност ако имате и е над 150 000 км. задължително го сменете с резонаторно гърне или нов катализатор, ако може да си го позволите.nikolai bliznashki написа:Незнам дали е потенциометър даже ако трябва да съм честен незнам какво представлява,просто искам да си спестя хварлянето на пари по некадърни майстори.При ряско подаване на гас проблема си остава
а при пълна гас немога точно да преценя струва ми се че след 4000 оборота е добре.Бравата ми е 99година и доколкото разбирам от форума двигателя ми е малко поразличен.Yellow_Flash_Colorz_PDT_33Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Да ти кажа колега и аз си мислех за катализатораDanchojn написа:Моя съвет е да пробвате с високо октанов бензин и тогава да се мисли за повреди. Щом и при пълна газ има проблем не е TPS. Ако изобщо е потенциометър. Вашия мотор има ли катализатор? Ако има изправен ли е? Ако няма с какво е заменен? Би трябвалбо да е с резонаторно гърне. При позапушен катализатор също се появява вашия ефект. Всъшност ако имате и е над 150 000 км. задължително го сменете с резонаторно гърне или нов катализатор, ако може да си го позволите.nikolai bliznashki написа:Незнам дали е потенциометър даже ако трябва да съм честен незнам какво представлява,просто искам да си спестя хварлянето на пари по некадърни майстори.При ряско подаване на гас проблема си остава
а при пълна гас немога точно да преценя струва ми се че след 4000 оборота е добре.Бравата ми е 99година и доколкото разбирам от форума двигателя ми е малко поразличен.Yellow_Flash_Colorz_PDT_33
а какво е поведението на колата когато дюзите са за ултра звук?П.П колата на ниски обороти работи изключително безшумно,това маи има нещо общо с гарнетата
Fiat Brava ELX 1.6 16v
Коментар
-
Мерси колега ще замеря бобините както казваш обаче искам само да подчертая ,че колата работи много равномерно без вибрации както на ниски така и на високи обороти.Мисля сащо така парвата ми работа да е демонтаж на катализатор и монтаж на резонаторно гарне.Ако и това не помогне ще запо4на да тарся причината по метода на отхварлянето като подменям проблемните датчици които ми споменахте до сега.Значи досега аз съм направил следното:-Компютърна диагностика на която ми даде грешка бобина.При повторна диагностика след 500км нямаше грешки.-сменен въздушен филтър-почистване цедката на бензиновата помпа (не беше мръсна)-замерване налягането на бенз.помпа(в нормите)Много се притеснявам ,че има проблем с този ТПС датчик.Колко ли пари струва за моя двигател?Другото което ме притеснява е ламбда сонда.На диагностиката ми казаха ,че има малко забавени реакции ама си работиwwalker написа:На диагностика ще се види как реагират дюзите. Щом ти е дала бобина, значи почни от там. При повредена бобина е нормално да се държи така. Замери и поне съпротивленията - не трябва да са повече от 10К Ома.
.
Fiat Brava ELX 1.6 16v
Коментар
-
Не я мисли много ламбда сондата. Те на всички казват, че има забавена реакция. При теб TPS-a е малко сложен - просто върви комплект с други джаджи и е доволно скъп. Може би от морга, но там си е до късмет и пак няма да ти излезе евтино. Иначе ако бобината ти дава нормални съпротивления се насочи към него - да ти го маркират в моргата, за да можеш евентуално да им го върнеш после, ако колата ти не върви добре с него.
Коментар
Реклама
Collapse

колеги моля помогнете повечето сервизи са от сорта: сЪвременната техника в ръцете на неукия е купчина желязо.
Коментар