...от извесно време колата като че ли позагуби мощност...може и да е от бензина може и да си въобразявам...но съм се огледал да сменя свещите че откакто съм я взел вече 15 000 км ни ги знам кви са нито откога са. Като написах в турсачката СВЕЩИ ми изплюва бая теми и общо взето всеки си държи на определена марка.... :D та викам дай да пробвам и аз ...търся нещо нормално като цена. и друг въпрос...мога ли да разбера сегашните ми свещи дали са за смяна??? някъкви признаци??? и последно... лесно ли се сминят? специален ключ или нещо друго трябва ли....???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свещи за Брава...какви?
Collapse
X
-
Re: Свещи за Брава...какви?
Оригиналната свещ е с цена 14.50, а останалите марки са по-евтини - виж в сайта до подписа ми - има на 3 фирмиSSPURSS написа:...от извесно време колата като че ли позагуби мощност...може и да е от бензина може и да си въобразявам...но съм се огледал да сменя свещите че откакто съм я взел вече 15 000 км ни ги знам кви са нито откога са. Като написах в турсачката СВЕЩИ ми изплюва бая теми и общо взето всеки си държи на определена марка.... :D та викам дай да пробвам и аз ...търся нещо нормално като цена. и друг въпрос...мога ли да разбера сегашните ми свещи дали са за смяна??? някъкви признаци??? и последно... лесно ли се сминят? специален ключ или нещо друго трябва ли....???
Коментар
-
Точно вчера купих за моито Браво -Дензо на цена 8.50 броиката са в Косера по каталог излиза е този номер K20TNR двуполюсни са и мисля че цена спрямо качество е добре. Резултати от смяната са -успокои се мотора,имах едно предърпване в ниските обороти което сега го няма. Но да отбележа че старите свещи ми бяха EYQUEM -RFC62LS3 триполюсни с тях имаше осезателна разлика след 3500 оборота но в ниските правеше номера. Другото което е те въобще не са за моя мотор, незнам как са ги избирали но тези излизат за пунто ГТ за 1.6 16В са с по ниско темп. число RFC58LZ3това е по оригиналния каталог на EYQUEM. За смяната е просто става за 10 мин трябва ти гедори с удължител поне 20см и дълъг камък 16. МНОГО ВНИМАТЕЛНО издърпваи лулите че се късат лесно (едвали маистора ще внимава с това, затова предпочитам аз да си ги сменя) казаха ми че на студен мотор се изваждат по лесно, колко е вярно незнам, аз моите ги вадих на топъл мотор и не можах да ги скъсам. Камъка трябва да има гумен пръстен та да може да извади свеща след като я развиееш, иначе ще ти трябват някви супер дълги пинсети или щипка (тип Батко Арни си вади червено топче от носа в филма пътешествие до марс :D ) или да обърнеш колата по таван и те сами ще изпадат
Шегичкам се бе :D ама наистина ако ключа ти няма гума за задържане на свещите ще ти трябва нещо за вадене.
Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
просто след като отвиеш свещта и и нахлузваш кабелаи така я вадиш :DSlavi_Lancia написа:Камъка трябва да има гумен пръстен та да може да извади свеща след като я развиееш, иначе ще ти трябват някви супер дълги пинсети или щипка (тип Батко Арни си вади червено топче от носа в филма пътешествие до марс :D ) или да обърнеш колата по таван и те сами ще изпадат
Шегичкам се бе :D ама наистина ако ключа ти няма гума за задържане на свещите ще ти трябва нещо за вадене.
Коментар
-
по моя каталог излиза че тези които си махнал от колата също са за твоя мотор и тези които си сложил на денсо също стават само че са двуполюсниSlavi_Lancia написа:Точно вчера купих за моито Браво -Дензо на цена 8.50 броиката са в Косера по каталог излиза е този номер K20TNR двуполюсни са и мисля че цена спрямо качество е добре. Резултати от смяната са -успокои се мотора,имах едно предърпване в ниските обороти което сега го няма. Но да отбележа че старите свещи ми бяха EYQUEM -RFC62LS3 триполюсни с тях имаше осезателна разлика след 3500 оборота но в ниските правеше номера. Другото което е те въобще не са за моя мотор, незнам как са ги избирали но тези излизат за пунто ГТ за 1.6 16В са с по ниско темп. число RFC58LZ3това е по оригиналния каталог на EYQUEM. За смяната е просто става за 10 мин трябва ти гедори с удължител поне 20см и дълъг камък 16. МНОГО ВНИМАТЕЛНО издърпваи лулите че се късат лесно (едвали маистора ще внимава с това, затова предпочитам аз да си ги сменя) казаха ми че на студен мотор се изваждат по лесно, колко е вярно незнам, аз моите ги вадих на топъл мотор и не можах да ги скъсам. Камъка трябва да има гумен пръстен та да може да извади свеща след като я развиееш, иначе ще ти трябват някви супер дълги пинсети или щипка (тип Батко Арни си вади червено топче от носа в филма пътешествие до марс :D ) или да обърнеш колата по таван и те сами ще изпадат
Шегичкам се бе :D ама наистина ако ключа ти няма гума за задържане на свещите ще ти трябва нещо за вадене.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Re: Свещи за Брава...какви?
AUTODATA:код на двигателя 182А4.000 103к.с. Оригинални свещи: NGK BKR6EKC 0.9mmДруги марки свещи:- Autolite APP3922 0.9mm- Beru 14FR-7LDU 0.9mm- Bosch FR7LDC 0.9mm- Champion RC10YCC 0.8mmкод на двигателя 182А6.000 90к.с. Оригинални свещи: Champion RC8BYC 0.8mmДруги марки свещи:- Autolite APP3922 0.9mm- Beru 14FR-7LDU 0.9mm- Bosch FR7LDC 0.9mm- NGK BKR6EKC 0.9mmАз на моята сложих преди 3 месеца Champion RC10YCC - по около 8лв/бр и засега съм доволен!Свещи DENSOSSPURSS написа:...от извесно време колата като че ли позагуби мощност...може и да е от бензина може и да си въобразявам...но съм се огледал да сменя свещите че откакто съм я взел вече 15 000 км ни ги знам кви са нито откога са. Като написах в турсачката СВЕЩИ ми изплюва бая теми и общо взето всеки си държи на определена марка.... :D та викам дай да пробвам и аз ...търся нещо нормално като цена. и друг въпрос...мога ли да разбера сегашните ми свещи дали са за смяна??? някъкви признаци??? и последно... лесно ли се сминят? специален ключ или нещо друго трябва ли....???
http://www.globaldenso.com/cgi-bin/g...&action=search
Коментар
-
Твоята кола е 1.6 16 v , ето какви свещи е най добре да сложишChampion RC8BYCGolden Lodge 2HLDRNGK BKR6EKCFiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
тел. 0883437022
Коментар
-
DENSO е перфектен производител, към чиято продукция имам голямо доверие! Още повече, че фирмата е притежание на МАГНЕТИ МАРЕЛЛИ, а тя от своя страна на ФИАТ !Slavi_Lancia написа:Точно вчера купих за моито Браво -Дензо на цена 8.50 броиката са в Косера по каталог излиза е този номер K20TNR двуполюсни са и мисля че цена спрямо качество е добре. Резултати от смяната са -успокои се мотора,имах едно предърпване в ниските обороти което сега го няма. Но да отбележа че старите свещи ми бяха EYQUEM -RFC62LS3 триполюсни с тях имаше осезателна разлика след 3500 оборота но в ниските правеше номера. Другото което е те въобще не са за моя мотор, незнам как са ги избирали но тези излизат за пунто ГТ за 1.6 16В са с по ниско темп. число RFC58LZ3това е по оригиналния каталог на EYQUEM. За смяната е просто става за 10 мин трябва ти гедори с удължител поне 20см и дълъг камък 16. МНОГО ВНИМАТЕЛНО издърпваи лулите че се късат лесно (едвали маистора ще внимава с това, затова предпочитам аз да си ги сменя) казаха ми че на студен мотор се изваждат по лесно, колко е вярно незнам, аз моите ги вадих на топъл мотор и не можах да ги скъсам. Камъка трябва да има гумен пръстен та да може да извади свеща след като я развиееш, иначе ще ти трябват някви супер дълги пинсети или щипка (тип Батко Арни си вади червено топче от носа в филма пътешествие до марс :D ) или да обърнеш колата по таван и те сами ще изпадат
Коментар
-
здравеите темата е малко старичка ама я изнамерихhit-ko написа:DENSO е перфектен производител, към чиято продукция имам голямо доверие! Още повече, че фирмата е притежание на МАГНЕТИ МАРЕЛЛИ, а тя от своя страна на ФИАТ !Slavi_Lancia написа:Точно вчера купих за моито Браво -Дензо на цена 8.50 броиката са в Косера по каталог излиза е този номер K20TNR двуполюсни са и мисля че цена спрямо качество е добре. Резултати от смяната са -успокои се мотора,имах едно предърпване в ниските обороти което сега го няма. Но да отбележа че старите свещи ми бяха EYQUEM -RFC62LS3 триполюсни с тях имаше осезателна разлика след 3500 оборота но в ниските правеше номера. Другото което е те въобще не са за моя мотор, незнам как са ги избирали но тези излизат за пунто ГТ за 1.6 16В са с по ниско темп. число RFC58LZ3това е по оригиналния каталог на EYQUEM. За смяната е просто става за 10 мин трябва ти гедори с удължител поне 20см и дълъг камък 16. МНОГО ВНИМАТЕЛНО издърпваи лулите че се късат лесно (едвали маистора ще внимава с това, затова предпочитам аз да си ги сменя) казаха ми че на студен мотор се изваждат по лесно, колко е вярно незнам, аз моите ги вадих на топъл мотор и не можах да ги скъсам. Камъка трябва да има гумен пръстен та да може да извади свеща след като я развиееш, иначе ще ти трябват някви супер дълги пинсети или щипка (тип Батко Арни си вади червено топче от носа в филма пътешествие до марс :D ) или да обърнеш колата по таван и те сами ще изпадат
днес забелязах че свещите които са ми продали преди месеци са 0.8мм беру определено не са по спецификацията на колата фият браво 1.6 103 конякакво ще се промени с такива които са 0,9 мм иначе съм сравнително доволен има какво да се желае от малко повече динамика
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар