Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Браво 1.6 99г Мени оборотите

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Фиат Браво 1.6 99г Мени оборотите

    Здравейте от известно време се сблъсквам с проблем на фиат браво 1999г. 103к.с. 16v . Когато колата е на свободен ход оборотите понякога стигат до 2000 и след малко се оправя. Закарах я на сервиз и ми казаха да почистя дроселовата клапа, след чистене колата започна да гасне когато загрее, при студен мотор нямаше проблеми и реших да пробвам с друга, но същата работа. Успях да я закарам за диагностика от там ми казаха ламбда сонда, днес я смених сега не гасне, но оборотите продължават да се качват до 2000 за известно време. Колата има газова, но се кара само на бензин от около половин година.

    #2
    смуче въздух или стъпков мотор
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

    Коментар


      #3
      Ами стъпковия мотор е сменен заедно с дроселовата клапа понеже са едно цяло. Тази сутрин при студен мотор оборотите стигнаха 2500 и пак след малко се оправи. След това при загрял мотор пак скачаха до 1300 и се оправяше. Уж съм я огледал и според мен не взима въздух, а пък и от сервиза не ми казаха нищо за въздух. Нещо което не съм написал в първият пост, от диагностиката ми казаха, че е възможно ремъкът да е прескочил 1 зъб.

      Коментар


        #4
        Пробвай със стартов спрей пръскай ако вдигне оборотите печели и стъпковия мотор би трябвало да се сваля по спомен с еврейски звезди ако си взел втора употреба няма гаранция, че не си случил на по лошо дори би трябвало да се самообучава но за всеки случай след почистване и разкачане на букси даваш на контакт за минута връщаш пак даваш палиш и оставаш да работи без да даваш газ до 90 градуса
        Fiat punto 1,1
        Fiat bravo 1,6 16v
        Fiat bravo 2,0 20v
        Honda civic 1,5
        BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

        Коментар

        Working...
        X