FIAT STILO 1.6 16V 2002 бензинНа едно кръстовище, ЕСТЕСТВЕНО, педала на газта отказа - не мога да подам газ. Държи 1000 об/мин и толкова. Ток има, пали всичко работи. Споделете опит, моля. Кои от следните неща може да са проблемът?:При изправна АБ (12.63v), мисля и проверени клеми.1. потенциометърът който командва дросела е заминал.2. Дросела (механика електроника и пр.) е заминал.3. Някоя букса (коя и къде) е окислила, разместила.4. Компютърът се е смахнал или направо заминал (щот мисля влезе в някакъв авариен режим)5. нещо за което не ми стига акъла да се сета :D МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
FIAT STILO - ПЕДАЛА НА ГАЗТА ОТКАЗА!!!
Collapse
X
-
Ем да ТПС е (throttle position sensor) само дето не се продава отделно ами сменяш целия дросел.То се води throttle body.Ама и аз ти предлагам да смениш маистора.Грешката изтриха ли я и имаше ли промяна?aeroplan написа:......било нещо свързано с тротъл позишън,Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.

Коментар
-
Не нямаше промяна, триха я неколко пъти..... те не го и закачиха дросела , ами го пробваха само закачен за буксата, аз лично мисла да откача захранването и поске да си монтирам пак дроселовата клапа, и да се опитам да запаля автомобила, след известно време ( ако това въобще има смисъл)........................ то майстори такива в Монтана няма много. Да, знам, че не се продава отделно....... ако самоволно си намеря друга клапа трябва ли да се обучава наново системата?
Коментар
-
Има логика да е компютъра , ама не ми се вярваaeroplan написа:......закарах я на друг диагностик. Не е педала, не е дросела - потенциометри, двигателче, кабели към компютъра са здрави - според него е компютъра, та я закарах на трети дето ги правел......как и прави ли се това - не знам.
Я свали кабела от Тротл бодито и го напръскай с контактен спрей. И прочетете я тая кола с МЕС най-накрая.
Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.

Коментар
Реклама
Collapse

Коментар