Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с педала на съединителя на Punto MK2

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с педала на съединителя на Punto MK2

    Здравейте колеги,Имам проблем със педала на съединителя на Fiat Punto 1.2 60кс 2001г. Преди около месец, започна на моменти при превключване педала да остава долу. Правеше го само когато е много топло, като си тръгвам от работа а сутрин никакви проблеми. Четох по форумите и имаше теми, че е от горната помпа на съединителя. Майстора при който ходя също каза, че най-вероятно е от нея. Веднага я сменихме с нова на LUK. Смяната беше преди около 3 седмици. През това време нямах никакви проблеми, но до днес. Като се прибирах се случи същата работа и педала остана долу. Моля Ви да помагате, къде да търся проблема?Благодаря Ви предварително!

    #2
    Страшен форум стееееее. Нямам думи 180 прегледа и нито едно мнение! Когато става дума обаче за общи приказки сте номер 1111111;.Моля модераторите да изтрият темата. Явно няма да е полезна на никой поради липсата на какъвто и да било капацитет във форума!!!!!!

    Коментар


      #3
      geleto_89 написа:
      Страшен форум стееееее. Нямам думи 180 прегледа и нито едно мнение! Когато става дума обаче за общи приказки сте номер 1111111;.
      Значи на "майстора", който те е набутал със 100 кинта за помпа не се сърдиш,а на веселите форумци, на които 99% от колите съединителя им е със жило! Образ си! :D
      Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

      Коментар


        #4
        пич,първо никой не е длъжен да ти пише за такива елементарни неща и второ не е хубаво да нападаш по този начин.по въпроса виж от къде тече и най вече погледни и долната помпа.запомни ,че при такива интервенции винаги се сменя и течноста

        Коментар


          #5
          И аз мисля, че е по-скоро долната помпа(цилиндър). Ако беше горната - щеше да ти тече в краката, а не споменаваш такова нещо.
          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

          Коментар


            #6
            не е от помпи и момпи нито от съединителя ами си е от механизъма като ги ритнеш с крак си се връща горе нали ?и мен ми го правеше едно време това НО само в топло време плстмасата ли се разширява много ли какво нз първо започва да скърца после от време на време да не се връщаслед като разглобих колата (за части) огледах смотания механизъм и установих че малко заяжда пробваи да го смажеш с гресПС: И недей така руптай срещу Форума има много отзивчиви колеги но не всички карат Пунто с помпи
            Шофирай разумно, на пътя не си сам.
            Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
            Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
            Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

            Коментар


              #7
              wwalker написа:
              И аз мисля, че е по-скоро долната помпа(цилиндър). Ако беше горната - щеше да ти тече в краката, а не споменаваш такова нещо.
              И аз съм на това мнение.Говорим за помпата под педала, а не тази на скоростната кутия, но колегата не уточнява, коя е сменил.Интуицията ми подсказва, че майстора е сменил горната, понеже е по-лесно.Тоше и аз в събота разглобявах едно такова и не ми е вярва да запецва от раздуване на пластмасата, понеже всичко е смазано стабилно.По-скоро от помпата е запецването. Когато е откачено маркучето й, при натискане на педала, той остава долу. Другия вариант е да няма течност/пробив по маркучите.Все пак колегата да вземе един силиконов спрей/WD40 и да напръска стабилно педала.Може да се пусне климатика (ако има), когато се появи проблема и търпеливо да чака да се освободи педала, когато се охладят пластмасите.Относно форума, капацитета...Гелев, да беше пуснал темата преди да те набута (евентуално) майстора със смяна на здрава помпа...На него дали му обясни така прилежно, че му липсва капацитет?
              "Без сърца, сме просто машини"
              Toyota Prius 1.5 Hybrid
              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

              Коментар

              Working...
              X