Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Типо проблем с температурата

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Типо проблем с температурата

    Колата е Фиат Типо 1.6 93г. и се появи следният пробем температурата започна да не показва вярно на таблото (таблото е дигитално).Перката си включва когато трябва,сменен е датчика за температурата (тоя червения) разлика нямаше.После стигана до извода че е от таблото взех друго смених го разлика пак няма.После се спомена че може да е от релето на генератора да не подава повече ток ,но си подава 14,7 волта.Перката я забележих че включва когато температурата се напълни до край.Включва се и пада с дветри чертички.А като изгася колата и дам на контакт температурата си показва колкото си трябва (да кажем че е загреала на 90 градуса ,ако я запаля откача и се вдига и показва дветри преди червеното)Сега ми дадоха идея да се пробва с друг компютър,но нещо ми писна да играеме на тука има тука нема. Благодаря ви предварително !

    #2
    Преди всичко -можеш ли да кажеш защо смяташ, че не показва вярно? Кажи нещо по-конкретно - числа, или покажи със снимка. Може да се окаже, че показва нормално, но имаш друг проблем. След като на таблото не показва правилно според теб, защо смяташ, че перката се включва когато трябва?

    Коментар


      #3
      ogi28b написа:
      След като на таблото не показва правилно според теб, защо смяташ, че перката се включва когато трябва
      Добър въпрос.Пробвай да пръснеш буксите на таблото с контактен спрей, и опитай да провериш какво друго още не показва като хората, примерно скоростта вярно ли ти я отчита- проверка с GPS би показала истината, провери и масата на таблото.
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

      Коментар


        #4
        При типото са два датчика, единия е на блока този който каза, червения а другия е на радиатора(той е за перката)Не търси причината в таблото със сигурност не е там Още повече, че сам каза че си сменил таблото...Въпроса е как да се разбере дали наистина вдига тази температура, или термостата да не е в ред или датчика на самия радиатор който е за перкатаПри мен се получава обратния ефект, на дълго повече от 70 не вдигам, а когато паркирвам и няма обдухване на радиатора вдига 92-93 градуса(по табло) и включва перката.Моят съвет е да смениш направо датчика който е на радиатора, намира се в долния край, точно над долният маркуч или най-малкото поне му зачисти контактите...
        Теоритиците си лаят, голфа си върви!

        Коментар

        Working...
        X