Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

лампата на таблото за зареждане не гасне напълно

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    лампата на таблото за зареждане не гасне напълно

    лампата на таблото през деня не се вижда че свети,но вечер се вижда че слабо свети. замерих с 2 мултицета нпрежението и двата дадоха 14,15 14,17 волта като светна фарове 13,94 13,96 от какво може да е проблема с тая лампа защото вечер ме дразни .колата е темпра 1,9 тди.

    #2
    Наскоро имах същия проблем. Започна с по-слабо светене при контакт и леко светене при работещ двигател. Един ден си светна за постояннои не зареждаше. Оказа се, че ми е нагорял кабела от генератора към плюса на акумулатора и е прекъснал. Някога, от някого е бил наставян. Ползвано е по-тънко парче и хлабава връзка. Оправих го и всичко вече е ОК.
    FIAT Marea Weekend HLX 2.0 20V (147 hp)
    LPG System BRC Just

    Коментар


      #3
      Когато четките се износят достатъчно като за смяна, но не се сменят навреме, в повечето случаи заминава я реле-регулаторът, я изправителният блок, я и двете. Добре е да провериш какво е положението при теб, докато не е станало късно. Че зимата се разделих така с едни 120 лв. Тъкмо пристигнах на работа и лампата светна. Нямаше как да си свалям сам алтернатора и отидох в сервиз. И айдееее...
      Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
      Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

      Коментар

      Working...
      X