Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за тонколони във колата ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпрос за тонколони във колата ?

    Имам една идея да си продупча кората в багажника и да монтирам 2 басови говорителя 8 инча около 40-50 рмс ( http://www.bassbg.net/speakers-8/Bos...nn%20SW-84.htm )дайте мнение как ще свирят на цд , идеята ми добра ли е бюджета е ограничен .Искам горе доло приличен бас и среда пищялки имам . Искам компетентни мнения да знам как да постъпя а не да ги купя и да не вършат никаква работа....... Ако имате по добро предложение за марка говорители споделете , но да са "8" инча . Знам ,че много по добре ще е със някой маркови елипси от малко по висок клас , ..... криза :D
    Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
    Ex.Bravo 1997 1.8 GT

    #2
    По-добре вземи 1 и с парите за другия му направи кутия. Но тоя не ти го препоръчвам понеже както пише в описанието няма ТС параметри кето го прави безполезен за смятане на кутия.Погледни в тунинг форума за някой по-читав, но употребяван. Да не говорим, че ще си спестиш проблемите с рязане и подсилване на кората. Само картона няма да издържи в никакъв случай 2 осмици.По повода за възването на СД без филтър няма да минеш. По един за всеки говорител което оскъпява допълнително.
    Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
    182A4.000 IAW49F
    LPG - Lovato EasyFast
    ----------------------------
    "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

    Коментар


      #3
      Смятам ,че два говорителя ще ги издържи дори и без подсилване понеже те са по 1кг не ми се вижда нещо кои знае колко тежко все 1 да сложа една торба върху кората и тя да увисне...... и също искам да са на кората защото както знаем всички браво-тата имат не големи багажници..... и не искам дори и със кутия 40х40 см да си заемам малкото пространство ........ така ,че идеята ми е ако ги слагам на кората поне ми обясниш какви филтри да копувам и така нататък.... защото не разбирам много от музика
      Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
      Ex.Bravo 1997 1.8 GT

      Коментар


        #4
        Колата си е твоя и прави кактово те съветва акъла. Аз ти казвам, че корите не издържат големи тежести и не изпускай факта, че като пробиеш едни две 8" дипки значително ще намалиш здравината особено между двата говорителя и кората ще увисне. А ако не сложиш дървени пръстени (в което съм убеден, че не си обмислил като вариант и разход) ще се спука кората при първите по-сериозни неравносит които минеш. Но както казах колата си е твоя прецени си сам кое те устройва повече.Иначе за филтри всички нискочестотни които намериш на 4 ома ще ти свършат работа. Бях купувал преди много време едни които режат на 250Херца и струваха 18 лева бройката. Не помня от къде обаче.п.с.добре де може да не е при първите неравности но много скоро.
        Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
        182A4.000 IAW49F
        LPG - Lovato EasyFast
        ----------------------------
        "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

        Коментар


          #5
          На кората няма да има голяма файда от тях, понеже обема е много голям.Направи си тънка и по-висока кутия, примерно 30х30х15. Мястото, което заема е минимално, а баса ще е по-добър.Може да я направиш и със скосен гръб към седалките. Може и да я свалиш, ако имаш нужда от повече място.Друг вариант е да изрежеш една по-голяма плоскост, която да ти покрие хубаво лявата или дясната страна и на нея да сложиш говорителя, като магнитa ще легне идеално в мястото, което остава зад плоскостта. Обема не е изцяло затворен, но е много по-ограничен отколкото като са на кората и звука отново ще ти хареса.И минута за реклама - за 29 лв. мога да те заимам с 12" говорител ~90 W RMS.
          "Без сърца, сме просто машини"
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

          Коментар


            #6
            При тази цена на бройка съвсем спокойно можеш да събереш още 20-30лв за комплект елипси. Те си имат бас, среди и високи и няма да ти се налага да монтираш филтри. Резултата при монтаж на кора ще е доста добър, защото ще използваш обема на багажника, като "кутия" и така ще се подсили баса. Разходи се по големите вериги и 100% ще си намериш нещо по-марково и качествено от това, което си се заканил да взимаш. Успех.
            Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
            Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
            -------------------------------------------------------------

            Коментар


              #7
              Добре де разубедихте ме ще съберем още някой лев и ще купя елипси на GZ 120лв , но имат уникален звук преди няколко дена ги чух във колата на един колега и то само през CD-то имаха доста добър бас и качество на звук а интересно ми е че са 100 РМС а свирят повече от добре на едно цд.П.с . Със усилвател още по добър звук трябва да имат така го разбирам аз ?
              Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
              Ex.Bravo 1997 1.8 GT

              Коментар


                #8
                На този говорител има данните в тунинг.бг, но като цяло свири зле.Усилвател, че ще ти трябва е ясно, разгледай някой 8 или 10" херц в 10-12-15литра затворен обем, ако искаш да ти остане багажник.Задната ти кора дори от елипси ще се разтропа, многократно изпробвано и на браво и на стило и на къвто и да е хечбек.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

                Коментар

                Working...
                X