Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Настройка на фаровете ... (Стило)

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Настройка на фаровете ... (Стило)

    Имам проблем с настройката на фаровете - фокусиране на сноповете, насочване в правилната посока ... Цялата драма започна след първото ми посещение в сервиз за смяна на изгоряла крушка преди 3г - тогава фаровете се разфокусираха (а до момента бяха с перфектни снопове) и почнаха много често да се разместват - трябва да ходя да ги регулирам през няколко месеца, а с всяко регулиране стават по-зле, пък фокуса им хич го няма вече ... Препоръчайте ми компетентен сервиз/майстор, където биха могли да ми решат трайно проблема ... Или решението е нови фарове?пп: Трябва да уточня, че машинките на фаровете ми не работят!

    #2
    "Автофар" Люлин. Отстрани на Билата до Технополис.Ходил съм там няколко пъти и съм останал доволен.
    Fiat Tipo 1.4ie 1993 EX
    Fiat Stilo 1.6 16V 2003

    Коментар


      #3
      Какъв по-точно е проблемът с "разфокусирането"? Изменя се хоризонталното насочване (бягат наляво или надясно) или вертикалното? Знаеш къде живея, идваш, звъниш ми, вършим работа, ставаш и заминаваш. Ако проблемът е повреда във фара - твърде вероятно е да се оправи само с нови. А ако проблемът е в машинките, които казваш, че не работят, а самите болтове за настройване са наред - само ще откачиш кабелите на машинките, ако не са откачени и има голяма вероятност да си решиш проблема. А защо не работят тези машинки? Конструкцията им, и мястото и начинът им на работа са такива, че трябва нещо много странно да им се случи, за да се повредят.Ето ТЕЗИ ПИЧОВЕ имаха стенд за насочване, ама ако имаш механичен проблем - не бързай да ходиш.

      Коментар


        #4
        Ами не съм сигурен дали правилно обяснявам, но под фокус имам предвид, че в началото светлинните снопове бяха доста по-концентрирани и определено осветяването беше мнооооого по-добро ... Сега са едни такива разпиляни .... Преди в мъгла се виждаше ясно целия сноп от рефлектора на доста голямо разстояние пред колата, а сега се разсейва току пред фара кажи-речи ...Иначе разместването на снопа по Х и У си е отделен проблем. Натрупва се с времето и след всеки реглаж периода до следващия се скъсява

        Коментар


          #5
          Да не би да са сложили крушките неправилно или да не са ги застопорили добре щом губи насочването постоянно.
          Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

          Коментар


            #6
            Tочно това се чудя и аз - дали е възможно да са сложени не както трябва крушките или пък нещо в самият фар да се е разместило. Но освен коментари за неработещите машинки, нищо друго не са ми казвали на местата, където съм ходил досега за смяна на крушки и реглаж.

            Коментар


              #7
              Аз съм със Стило, и последно като си сменях дясна къса светлина, крушката я наврях накриво и свети половин един метър по нагоре е снопа спрямо тази на ляво като спирам в гаража се вижда най-добре!! И като погледнах на криво съм му я набил :D , огледай външно през фара се виждат крушките странично откъм калника като погледнеш, дали са добре симетрично пъхнати!!

              Коментар

              Working...
              X