Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Грешка "Oil level sensor failure" при старт - РЕШЕ

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Грешка "Oil level sensor failure" при старт - РЕШЕ

    Здравейте колеги, имам нужда от помощ, може би електричарска такава. Когато купих колата, я взех с този проблем. Поръчах нов, оригинален сензор, поставих го, но уви проблемът остана. Куплунгът, който влиза в датчика е здрав, но на нито единия край няма захранване. проследих двете му кабелчета до един огромен сноп с кабели и се отказах. Търсих схема, за да видя от къде минават и къде отиват тези две кабелчета, но не намерих. свалих таблото на колата ( километража) и зад него имаше два куплунга - един, който беше включен в таблото и един с един кабел само, за който нямаше къде да се включи. Кабелчето на него е същият цвят като едно от кабелчетата на буксата на датчика ( като може да нямат нищо общо). Моля за помощ как да проследя/открия откъде минават и къде отиват тези два проводника, за да премахна този ужасен жълт триъгълник при старт.
    Fiat Stilo 1,9 JTD, ~ 150 hp, 2004 - чиста любов.

    #2
    Колеги, да взема да си отговоря на темата за тези, които им се наложи за в бъдеще, да не си блъскат главата излишно. От прословутия сензор излизат два проводника. Те отиват до D4B конектора - кафевият, който се намира под таблото с бушони до акумулатора. В него влизат проводниците на пин А6 и А7. От там отиват в кафевия конектор в таблото с бушони в купето до волана. Там не помня на кои пинове са закачени, трябва да погледна. При мен конкретно проблемът беше пин А7 на D4B конектора - иглата беше смачкана и не контактуваше. Изправих я и вече имам "контакт" -> ниво на маслото -> Check ok. Това е от мен, ако някой има нужда от помощ във връзка с този проблем или други, които съм срещнал по колата, нека пише спокойно на лични. Не забравяйте, че на вълка врата му е дебел, защото сам си върши работата. Темата е изчерпана и за заключване.
    Fiat Stilo 1,9 JTD, ~ 150 hp, 2004 - чиста любов.

    Коментар


      #3
      кола

      Има доста писано и в нета кабелите имат цветове така най лесно може да се ориентираш http://www.fiatforum.com/stilo/28058...r-failure.html
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

      Коментар

      Working...
      X