Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оборотомер Дукато 2,5ТДИ - как да го "подкарам"

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Оборотомер Дукато 2,5ТДИ - как да го "подкарам"

    Здравейте колеги, преди няколко месеца купих едно Дукато 2,5ТДИ 96г.Буса беше с по старото арматурно табло което нямаше оборотомер ,купих табло с такъв ,монтирах го ,пренаредихкабелите на буксите и всичко по таблото проработи. Остана да се "върже" оборотомера, но се оказа ,че със сигнал от динамото (както при повечето дизели) не става .казаха ми ,че този уред работел със сигнал от датчик на скоростната кутия който при мен липсвал.Молбата ми е ако някой е правил тази интервенция или е по на "ти" с ел. схеми да сподели какво трябва да направя за да го подкарам тоя оборотомер. Ако някой има схеми някъкви ....Гледах в нета ,че датчика за оборотите е с два или три пина, ако единия е евентуално сигнал към таблото то другите един или два къде отиват Ще съм благодарен на всеки който може да помогне.

    #2
    Проблема е решен ,оборотомера вече работи

    Коментар


      #3
      Едно питане за Ивеко 2,5 ТД да не отварям друга тема, предполагам че двигателя е същият като на Дукатото, годината на производство е в началото на 90-те блока на двигателя чугунен ли е или алуминиев?
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

      Коментар


        #4
        Не знам дали е чугунен или алуминиев

        Коментар


          #5
          за таблото

          Здравей Стояне, аз имам същото Дукато 96-та / 2.5 TDI със старото табло без оборотомер. Предишния собственик е пипал некадърно километража и освен, че е въртял километри, уредите за температурата и горивото не са верни. Машинката е кемпер но това според мен няма значение за таблото. Би ли споделил как си решил проблема със смяната на таблото с по-ново и от къде си. Ако си в София или някъде наблизо може да го докарам при теб и ще почерпя за консултацията Поздрави Любо
          Fiat Ducato 2.5 TDI HYMER

          Коментар


            #6
            Жалко, че колегата го е решил проблема, ама няма време да сподели как точно е станало.
            Fiat Ducato 2.5 TDI HYMER

            Коментар

            Working...
            X