Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със динамото !

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем със динамото !

    Здравейте на всички !...Искам да ви запозная със следния проблем..Днес при запалване ми светна лампата на акумолатора и при подаване на газ загасна,паля отново и пак свети и като подам газ отново загасва..Ходих да премерят колкото ток идва на клемите и излиза 11 и малко на празен ход..Помогнете ми от къде да започна,ако е възможно !! Колата е фиат брава 1.9 тд , ако има значение де !...Благодаря предварително на всички !

    #2
    вероятно диодна плочка. трябва да се разглоби алтернатора. друг вариант е направо втора употреба алтернатор ако намериш на добра цена.

    Коментар


      #3
      втора употреба си има и колегата трябва сваляне и ремонт на неговият си
      Bravo 1.9d 97г

      Коментар


        #4
        Ако е възможно ще може ли да ми разясните каква е процедурата по демонтирането на динамото ! ! Ще е нужен ли канал,защото като гледам е доста разглобяване за да се стигне до него ??...И ако някой може да ме насочи към някаква сума ! Пак благодаря на колегите за бързия отговор ! ! ! )

        Коментар


          #5
          За 1.9 мисля, че се сваляше и полуоската... но нека колегите кажат. Четкодържателя с реле-регулатора е около 35лв... хубаво е да смениш и лагерите на алтернатора... и там около 30лв за хубави лагери.
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

          Коментар


            #6
            диодната плочка мисля е около 40лв. може само изгорелите диоди да се подменят ако намериш кой да го направи това. преди това трябва да се премерят намотките дали са ок. реле-регулатор няма нужда да сменяш. ако четките са изядени, може само тях. около 2лв са. лагерите също погледни дали са за смяна.

            Коментар

            Working...
            X