Проблемът е следният ...В движение на колата в един момент светна лампата на акумулатора и след известно време колата спря на пълно и не можеше да запали като се дръпне палеше но за 1-2 мин губеше обороти и мощност след което гаснеше... След като я видя майстор я замери и проблемът беше спукан блок на алтернаторът. Смених ме го със подходящ същите ампери (100) и колата запали без проблеми . Според мен не върви както трябва , но основният проблем , е че когато колата не е в движение и работи на място оборотите непрекъснато играят от 800 до 1000/1100 и пулсират непрекъснато при което има леко примигване на светлините на таблото ... Помагайте
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Играят оборотите Фиат Браво ХГТ 155
Collapse
X
-
Re: Играят оборотите Фиат Браво ХГТ 155
Как така смени алтернатора с друг "подходящ"!? Или слагаш същия (пак от ХГТ) или задаваш въпроси след това тук...так като гледам си направил второто....сега опитай с първото...VicaVersa написа:Проблемът е следният ...В движение на колата в един момент светна лампата на акумулатора и след известно време колата спря на пълно и не можеше да запали като се дръпне палеше но за 1-2 мин губеше обороти и мощност след което гаснеше... След като я видя майстор я замери и проблемът беше спукан блок на алтернаторът. Смених ме го със подходящ същите ампери (100) и колата запали без проблеми . Според мен не върви както трябва , но основният проблем , е че когато колата не е в движение и работи на място оборотите непрекъснато играят от 800 до 1000/1100 и пулсират непрекъснато при което има леко примигване на светлините на таблото ... Помагайте
Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
-
Като отидеш в моргата и има 10 алтернатора , просто взимаш този който е еднакъв със сваленият , абсолютно същия визуално , като ампери и предназначен за хгт произведено същата година като мойто ... Такаче дали е от ХГТ или от Мареа 2.0 не мисля , че има значение като по показатели е едно към едно със сваленият от моята кола ...
Коментар
-
А кой е казал че новосложения алтернатор е в ред?Щом ти примигват светлините, определено има проблем с регулатора на напрежение/заряд.Дано и оборотите да са от това....Или поне трябва адаптация да се направи на компонентите.VicaVersa написа:Като отидеш в моргата и има 10 алтернатора , просто взимаш този който е еднакъв със сваленият , абсолютно същия визуално , като ампери и предназначен за хгт произведено същата година като мойто ... Такаче дали е от ХГТ или от Мареа 2.0 не мисля , че има значение като по показатели е едно към едно със сваленият от моята кола ...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Re: Играят оборотите Фиат Браво ХГТ 155
Eй такаkiselo написа:Как така смени алтернатора с друг "подходящ"!? Или слагаш същия (пак от ХГТ) или задаваш въпроси след това тук...так като гледам си направил второто....сега опитай с първото...
Аз съм с Денсо от Стило жтд.Моя е марели, новия е 120А и за капак му сложих реле регулатор за марели
Абсолютен сбирщайн ама работи добре засега
F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар