Най-лошия случай е че на всички се прецаква една и съща част, така че няма как от да се трампят части.Другото лошо е че ако не е закачено на колата радиото не тръгва, а пук като го закачиш трябва да имаш и кода.Той лесно се намира с калкулатор, ама на място в моргата може да е проблем това, освен ако не си носиш лаптопа.
Ето и точните снимки на чипа, на Philips e.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с радиото - не лови сигнал - Fiat Stilo
Collapse
X
-
Аз го намирам малко по-скъп из ebay, но по-важното е, че се предлага. Това означава, че има надежда за нашите тунерчета. Запоявал съм си преди време разни схемички из нас, но дори и да си го взема тоя чип няма да се занимавам аз с него. Като му гледам крачетата се чудя как въобще се запоява ръчно това чудо?!Fiat Stilo 1,9 JTD
Коментар
-
Ми ... многоооого по-лесно се запоява SMD със 80 пина, отколкото STD с 8 пинаcmyk написа:Аз го намирам малко по-скъп из ebay, но по-важното е, че се предлага. Това означава, че има надежда за нашите тунерчета. Запоявал съм си преди време разни схемички из нас, но дори и да си го взема тоя чип няма да се занимавам аз с него. Като му гледам крачетата се чудя как въобще се запоява ръчно това чудо?!
Не чистиш калай от отвори, не разпояваш пин по пин ...
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Ако беше в БГ нямаше да е в $ :D Но ако поръчаш няколко, цената на доставката няма да ги оскъпи кой знае колко. За линка не се сещам, питай чичко Гугъл, той знае. Апаратурата я продаваха по 5 лв, сег не знам колко еstefp написа:А били споделил къде в България я има тая цена ?Или линк към цитираната цена ?И относно запояването на smd с 80 пина - QFP !! ,трябва все пак поне малко опит и необходимото оборудване .Dido_Lyubenov написа:Да, наистина целия тунер е в тоя чип, а цена = $ 4.82
Хо-хо-хо - 70 лв.
Опит ... той не се купува :D
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Точно защото тая цена я видях в първите ми попаднали в Гугъл ,но е цена за 5 броя ,и никъде не пише колко е доставка и дали се доставя до България ,така просто цитирана някаква цена ,най-малкото не е коректно ,а да не кажем заблуждаващо .А апаратурата за 5 лв ,ако имаш в предвид обикновен поялник с който да запоиш после 80 пиновия чип ,след като "хирургически" :D си свалил стария ,да би могло и така ,но колко хора биха се захванали да го направятDido_Lyubenov написа:Ако беше в БГ нямаше да е в $ :D Но ако поръчаш няколко, цената на доставката няма да ги оскъпи кой знае колко. За линка не се сещам, питай чичко Гугъл, той знае. Апаратурата я продаваха по 5 лв, сег не знам колко е
Опит ... той не се купува :D
Коментар
-
Една идея против загряването, слагате му един радиатор залепен отстрани с две три капки силикон и нямате проблем, така си излекувах процесора на телевизир ФУНАЙ.cmyk написа:След кратко обикаляне в няколко автосервиза в Пловдив ме посъветвха да отида в един радиосервиз в центъра. Човека, който работеше там ми каза че това наистина е проблем с чипа на тунера на VISTEONa. Според него тоя чип загрявал ужасно много и с времето му се разказва играта. Не се продавали и най-вероятно са правени конкретно за тоя модел радио. При него били идвали много собственици на Стило с такъв проблем, така че може да се счита, че е сравнително масов. Тъпото е, че след като този чип е склонен към изгаряне, дали си струва да се инвестират 100-150 лв в радио втора употреба, което може отново да изпуши. Искам да помоля ivokolev, ако следи още тази тема да посочи координатите на сервиза в Търново, където са ремонтирали радиото му.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Не говоря за обикновен поялник :D Продават се едни газови горелки, колкото химикалка. Имат дюза която насочва пламъка много добре във формата на остър клин. С такова елементарно нещо, такива чипове се разпояват и запояват за секунди, и поради това, че пламъка е много добре насочен, разсеяната топлина рядко разпоява съседни елементи а самия пламък много бързо нагрява и разтапя калая на чипа който разпоявам. За мое голямо учудване, не съм постигал толкова добри резултати при използване на станция за горещ въздух. А когато си правих експерименти с тая горелка, един контролер Тошиба на една аудио-система го прехвърлях 5 пъти между 2 платки, беза да дефектира, и без да повредя платките
Коментар
-
Много рядко има мЙстори,които се навиват да сменят такива чипове.....и най вероятно има защо да взимат по 70лв та макар и чипа да струва 2лв....Имам познат майстор който сменя такива чипове с техника за 900лв.Казва се инфраред станция....Тея тип поялници горелки отдавна стават само за пърлене на прасенца....
Не виждам нищо лошо в човек който е инвестирал в дейноста си да си цени труда.....Стига и да си разбира от работата де...Тук в Бургас като чуят за проблем с оригиналното радио директно те отсвирват майсторите....И не само фиат имат проблем с тунера..Случвало се е на всякакви марки....
FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
Като си отворя сервиз, ще си купя за 900 лв. Сега ще карам с горелка за прасетаgalinchooo написа:Много рядко има мЙстори,които се навиват да сменят такива чипове.....и най вероятно има защо да взимат по 70лв та макар и чипа да струва 2лв....Имам познат майстор който сменя такива чипове с техника за 900лв.Казва се инфраред станция....Тея тип поялници горелки отдавна стават само за пърлене на прасенца....
Не виждам нищо лошо в човек който е инвестирал в дейноста си да си цени труда.....Стига и да си разбира от работата де...Тук в Бургас като чуят за проблем с оригиналното радио директно те отсвирват майсторите....И не само фиат имат проблем с тунера..Случвало се е на всякакви марки....
А койото му разбира, дали ще ползва луксозни инструменти или не, все ще го направи, който не, и НАСА да му дадат апаратура, пак ще се осере
Този чип би трябвало да струва около 10 -15 лв. Със смяната е нормално цената да отиде към 40 лв. А в сервиз със лъскава табела 100 кинта за това са си съвсем на тънка лайсна
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар