Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фарове H1 и H7 Пунто мк2?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Фарове H1 и H7 Пунто мк2?

    Здравейте, колеги! Вкарах се в голям филм днес. Наскоро си счупих левия фар( стъклото и малко от пластмасата) и започнах да търся. Оказа се, че са кът особено левите фарове, но в крайна сметка намерих при Италианеца оригинален Валео и го отнесох. Прибирам се и гледам - ми той не е съвсем същия, слизах гледах моя на колата, гледах пак тоя - накрая се оказа, че моите фарове са с крушки H7, а този, който купих днес е с крушки H1. Проблемът идва от там, че мойта кола е Април 2001г, а новия е Октомври 2001г. До колктото разбрах между тези 2 месеца има някакъв преход от H7 към H1. Сега въпросът е следния: Ако купя крушки H1 за левия фар и ги наслагам, а десния си остане H7, както си е сега, ще се получат ли нещата или не? Колата е Фиат Пунто Мк2, 2001г. Благодаря предварително!

    #2
    Достатъчно е фарът и захващането да са еднакви, другото е поправимо. Разликата е, че лампа тип H7 е с букса с плюс и минус към лампата, докато на H1 имаш кабелче само за плюс към лампата, а минус е самият корпус на лампата. Но както казах - не е непоправимо. Все пак - опитай да смениш този фар?

    Коментар


      #3
      Разлика в захващането няма. Фарът е 1:1. Проблем са само цоклите. Това с разликите при кабелчетата също го видях. Въпроса е обаче, мога ли да си взема сега крушки Н1 за новия фар и на едниния фар да съм с Н7, а на другия Н1? Ще светят ли еднакво, ще се шашка ли нещо...въобще може ли да работи така?

      Коментар


        #4
        Всяка халогенна лампа за къси е 55 вата, без значение на какъв цокъл е. Ако им закараш еднакво напрежение и няма загуби по маса - ще светят еднакво.

        Коментар


          #5
          Колега, на моето пунто карам така и нямам проблеми, работят си нормално.. но единия ми фар е доста по нов от другия и светят различно ...
          Punto JTD

          Коментар

          Working...
          X