Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изпрати ме до вкъщи

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Изпрати ме до вкъщи

    Въпросната схема е взета от тема в един друг форум. Ще кажа само, че е за немски автомобили. Въпроса е реализируема ли е същата схема и при нашите автомобили по същия начин или има нужда от преправяне? Копирам цялото обяснение на автора относно реализацията на схемата при него и снимка на схемата.Здравейте,идеята е при заключване и/или отключване на колата да се включват халогените/късите ... за определено време.Как реализирах/за съжаление нямам снимки но мисля че може и без тях/това ,необходими материали:- кит с времезадържащо реле,използвах Реле за време1 на Д......т-реле 12 V 30 A- реле 12 V /слабо използва се за затваряне на ключа на кит ... /-проводник 2,5 мм2-два изправителни диода-желание ,поялник и т.н.Китчето Реле за ........ се захранва/входа/ с постоянен/+/ и /-/.Изхода се свързва с клема 85 на релето 30 АРеле 30А:-86 от изхода на китчето/+/-85 /-/-30 /+/постоянен- 87 към халогени /къси /след ключа на арматурното таблоРеле 12 V /слабо/-85 /+/ сигнал от зелен и/или/сив проводник /след диод / съотв. заключване,отключване на вратите-86/-/-30 ключе на китчето-87 ключе на китчетоСхемата работи така: след подаване на /+/ към компресора на централното/зелен и или сив проводник/с копчето на алармата ,се затваря за момент контакта на малкото реле, това от своя страна задейства ключето на китчето /то се стартира /и контактите на релето/на кита/се затварят за определено време/от 8сек до няколко минути/ съответно релето 30А получава/+/ ,контакта му/нормално отворен/ се затваря и халогените светват за настроеното време .Надявам се някои да е разбрал. Схемата работи безпроблемно на два автомобила повече от два месеца комбинирана със светване на плафона/двете секции/при отключване -доста е ефектно.Материалите струват около 12 леваНещо като схема:
    Прикачени файлове

    #2
    Моето пунто си има такова екстра заводско- след като съм угасил ако дръпна лостчето за светкавица и се пускат за 30 секунди фароветеАма смисъла е никакъв- как ще паркирваш винаги така че фаровете да ми осветчват входната врата?
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

    Коментар


      #3
      е то не е направено да четеш книга на фарове, идеята е да има все пак някаква осветеност макар и мъглява, да видиш има ли локви, дупки и т.н. пред и около колата.
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

      Коментар


        #4
        Някаква идеа какви трябва да са изправителните диоди и къде е мястото им в схемата? На схемата пише, че трябва да има предпазител на директния (+). Някаква идеа колко ампера трябва да е?

        Коментар

        Working...
        X