Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изчезнаха ми стоп светлините

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Изчезнаха ми стоп светлините

    Здравейте.Днес трябваше да ходя до София и сутринта отидох на автомивката измих колата и като се прибрах да взема съпругата си тя констатира че не ми работят стоповете.След бърза проверка установих че не е от предпазител,всички са си здрави а и по спомени предпазителя е общ с таблото и ако изгори оставаш и без уредите на таблото.Ходих до София на риск защото трябваше да се хване самолет(изпратихме племеницата която живее в Палма) на OMW Ябланица пак се рових в предпазителите и пак нищо.Колата е Брава бензинова ако има значение.Събирам всякакви мнения от какво може да е.Сега ще потърся някоя схема и утре ще дерзая дано го открия.
    Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp

    #2
    Стоп машинка
    Fiat Stilo 1.8 16V

    Коментар


      #3
      Привет.Днес проверих стоп машинката и излезе че не е проблемът в нея.Тя си работи без проблем но интересното е че до нея идват 12.5 волта а на изхода след нея където трябва да стигне до стоповете има 10.5 волта.Това положение не ми се връзва нещо в главата,незнам през реле ли минават стоповете или са направо от машинката.Схема неможах да намеря във форума може и да има но на мен не ми поспоря да немеря.Ще съм много благодарен на малко помощ от колегите.Благодаря Ви предварително.Поздрави.
      Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp

      Коментар


        #4
        Влизаш на сайта, отваря секция "downloads", от там отиваш на Books, там влизаш в раздела за Браво Брава и Мареа, търсиш "Bravo/Brava Service Manual", сваляш 4-те части, отваряш четвъртата от тях на страница 471 и разглеждаш подробно. Като разгледаш подробно, ще видиш, че стоповете не са през реле. Като елиминираш машинката от веригата - случва ли се нещо по-различно? Т.е. като свържеш двата кабела накъсо?

        Коментар


          #5
          кола

          А на крушките идва ли някакъв ток има ли + и - ако няма - сложи от корпуса почисти Буксите и леглата на крушките а другите светлини работят ли Машинката създава съпротивление трябва да се почисти
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

          Коментар


            #6
            Като дам на късо двата извода на буксата не се случва нищо в смисъл не светват стоповете нито пък излизат 12 волта на цоклите на стоп светлините.Това ме навежда на мисълта че има някъде прекъсване по веригата някъде след стоп машинката и другото ненормално нещо е че на едната страна на машинката имам 12.5волта а на другата 10.5волта а там трябва да е минус които затваря веригата през крушките.Сега тегля упътването и ще разгледам там но засега няма развитие по въпросът.Най ми е лесно да изтегля един нов кабел от стопмашинката но не е редно ,но и това е решение ако не открия от къде е проблемът.
            Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp

            Коментар

            Working...
            X