Здравейте Колеги,Имам следния проблем: скоростомера показва някаква скорост (обикновено 40 км/ч), когато запаля двигателя на място.Когато съм в движение е същото положение: стрелката сочи някаква скорост, която няма нищо общо с действителната скорост на движение.(срелката забива на някаква скорост)Какво да ви кажа, правя 200 на място
. Колата е Пунто 1.7 ТД и скоростомера не е с жило.Помагайте, какъв може да е проблема?Заглавието на нова тема трябва да е подходящо и описателно.Редактирано заглавие.Модерторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скоростомер на Пунто 1.7Д показва невярна скорост
Collapse
X
-
Не Оборотомера си работи и не оказва влияние на скоростомера. Най често когато се движа забива на 40 и не мърда. Много рядко се оправя и работи, но това наистина е рядко. Например ми се е случвало да се оправи когато съм спрял на светофар, както си показва например 40 когато съм спрял изведнъж пада на 0 и след това два три километра работи и след това пак спира например на 60 и така нито надолу нито нагоре.Пробвах да почукам по километража но нищо седи си на 60 например.nikolovvd написа:Показанието увеличава ли се при подаване на газ - увеличаване на оборотите на двигателя?
Коментар
-
Re: кола
Свалях го, но чесно казано незнам какво да гледам. Таблото отзад са четири букси.Имаше изгорели лампички (смених ги). Останалото мисля, че работи. Датчика с температурата не показва много висока температура, но мисля че термостата е зациклил само на големия кръг. А термостата на това пунто е с фантастична цена (само за сравнение на опел астра термостата е 16 лв., а на пунтото 116 лв, ако го поръчам от Германия тук в България за хубав термостат ми искат 140 лв.)Да се върнем на темата за скоростомера като разглобя километража за какво да гледам?kluchar написа:свали таблото и погледни него първо
Коментар
-
Не сега всичко си свети нормално мисля, имаше две изгорели лампи и това след смяната е добре.Този датчик отгоре на скоростната кутия ли се намира? Аз погледнах отдолу-отпред на скоростната кутия има един датчик които представлява нещо като пишле (влиза и излиза) незнам как да го обесня почистих го, но положението е същото (то може да е повредено и с почистване да не става).Гледам този датчик на снимката е друг. Може би трябва да потърся него.kluchar написа:а когато го прави свети ли някоя лампа с намалено осветление гледам пише че прави проблем с крушките провери и датчика
Коментар
-
Проблема се оказа наистина в самия скоростомер. По препоръка на колегата по-горе да проверя за студена спойка, си купих поялник за да я стопля тази спойка. Тей като въобще не съм запоявал никога, изчетох из форумите какво друго ми трябва освен поялник и така зареден с поялник, тинол (мисля беше) и още нещо забравих му името сега, както и да е... се захванах с издирването на студената спойка и ... греда. След като огледах цялото арматурно табло, включително самия скоростомер разглобих на съставни елементи, не забелязах нещо което да ми напвави впечатление. И реших да го сглобя обратно и да попитам колегата "ivovickov" за по-подробно обяснение, къде да топля с поялника. Но познайте, когато сглобих скоростомера той работи перфектно, няма запецвания няма отчитане на скорост когато седя по светофарите - та извода е че някъде в самия скоростомер куплонзите(след четене по форумите вече знам какво е куплонг) са ми правели мръсно.Това по-горе го описах за тези с подобен проблем.Хайде със здраве,Траянtrayan1 написа:Благодаря ще опитам, но малко да се позатопли, че сега не е за мъже навънivovickov написа:Имаш студена спойка на куплонга с трите кабелчета на платката зад скоростомера.Припой замо куплонзите без елементите.
Коментар
-
Ами няма такива часове по електроника вече. А за захващането изпатих си с двама майстори вече и предпочитам да си се занимавам аз.Първият така ми смени лагер на главина отпред от дясно, че полуоската се измъкна, след това на завой. А вторият ми взе двеста лева за рециклиране на помпа на хидравлита, а проблема се оказа маркуча от помпата до рейката и пак пари. Затова 300 лв. за що-годе хубава гидория и сам.kluchar написа:Ми нали едно време имаше такива часове по електортехника сега не учат ли такива работи . Добре зе се захващаш иначе някой майстор можеше да те прати да си купиш ново табло ама като твоето е по кът .
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар