Колеги искам да си сложа на пунтито термометър за външна вътрешна темп.Само че в нета намирам китаиски марки които не ми се виждат надежни.Препоръчаите ми модел или марка които може да се свърже към захранването на автомобила да има освтление и да е точен.Или ако някой е правил такова нещо да сподели опита си с мен.Идеята ми е да го поставя на плафона м/у сенниците и да го захраня от часовника,защото часовника работи постоянно а осветлението му се пуска като пусна фаровете.А датчика да поставя в едно от огледалат.Споделете става ли?Икак да изпълня замисала си
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поставяне на термометър външна/вътрешна температура?
Collapse
X
-
Аз си сложих някакво такова китайско. Монтирах го на панелчето с копчетата за страничните огледала, при ръчната спирачка. В кутийката на термометъра има едно термосъпротивление което е за вътрешната температура. Удължих го с две жички и го изнесох от кутията и го закрепих за нея от външната и страна. С надеждата да мери точно въздуха в купето а не колко се е затоплила кутийката. Важно е да е някъде в средата на купето. Ако е горе на плафона през лятото ще мери колко е напечена колата. При всички положения горе при плафона температурата е по-висока ако нямаш включена вентилация.На външния термодатчик му смених жицата и новата жица я прекарах под задната седалка, в багажника под резервната гума и го лепнах с тиксо за метала. Колкото е температурата на метала на купето толкова е и на датчика. Освен това през лятото не се нагрява от слънцето и лъже по-малко. От друга страна пък като загрее колата показва 1-2 градуса повече защото от там минава топлия въздух от двигателя и от ауспуха. Ако е на страничното огледало при градско каране през лятото ще ти показва малко повече защото се напича от слънцето.Работи си с батерийка за часовник която я сменям на 6 месеца и си спестявам жиците за захранване. Недостатък - при високи температури - 30+ градуса и при много ниски - минус 15 и надолу дисплея гасне. Не е качествен. Като се нормализира температурата и пак се оправя. Докато дисплея на радиото ми не гасне защото е качествен. Не ми е важно че дисплея няма осветление защото не го гледам постоянно, само от любопитство.Bravo 1.6 / 16
-
http://www.lampa.it/eng/Prodotti_Sot...a.asp?P=02-035 разгледаи тези аз съм с 86316 и съм много доволен вече 2 години ,но са много скъпи техните продукти.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
Re: кола
И колко парици е това удоволствие?kluchar написа:В КОНРАД има аз съм си сложил и работи точно има вътрешна Т и кабел с външна На панела се натиска бутон и изменя показанията Иначе работи като часовник през другото време има и други модели
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Точно ги гледах днес между 4-6лв нещо ми се върти в главата.M5kov написа:И колко парици е това удоволствие?kluchar написа:В КОНРАД има аз съм си сложил и работи точно има вътрешна Т и кабел с външна На панела се натиска бутон и изменя показанията Иначе работи като часовник през другото време има и други модели
Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
има осветление имаше щекер за запалка но ас съм сложил термометъра в пепелника и отрязъх кабела и го вързах за лампата на пепелника и когато светнеш фарове и той свети .Кофти е че имаха само в синя подсведка .zaxaxa написа:А да те питам ти твоя как го свърза към автомобила и имали осветление дисплея.И колко струва?dani389 написа:Званиш на импас56 и поръчваш те са вносители за България .FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
А твойто моделче колко струва или каде мога да видя цени на термометрите от саита който ми даде? След като си го вързал към лапата на пепелника когато не си пуснал фаровете работили термометарът или осветлението му е към лампата а основното захранване е от друго место?dani389 написа:има осветление имаше щекер за запалка но ас съм сложил термометъра в пепелника и отрязъх кабела и го вързах за лампата на пепелника и когато светнеш фарове и той свети .Кофти е че имаха само в синя подсведка .zaxaxa написа:А да те питам ти твоя как го свърза към автомобила и имали осветление дисплея.И колко струва?dani389 написа:Званиш на импас56 и поръчваш те са вносители за България .Пунто 1.2 75 94г климатик SX
Коментар
-
Как е сайта на конрад че нещо не го намирам в нетаkluchar написа:В КОНРАД има аз съм си сложил и работи точно има вътрешна Т и кабел с външна На панела се натиска бутон и изменя показанията Иначе работи като часовник през другото време има и други моделиПунто 1.2 75 94г климатик SX
Коментар
-
кола
Е големи сте мързеливци иди до Бул "Прага "№22 или ул" Хан Аспарух "№1и виж какво има в магазина . това е официялниа сайт иначе цените са същите ама леваhttp://www.conrad-international.com/websale7/
Коментар
-
Цени не може да видиш тоя е около 30лв с куриера само светлината е на 12в а самия термометър е с батерия но трае по около година .Колеги, колко цитата един в друг смятате да направите? Моля ви трийте излишното!Модераторски екип на fiat-bg.orgzaxaxa написа:А твойто моделче колко струва или каде мога да видя цени на термометрите от саита който ми даде? След като си го вързал към лапата на пепелника когато не си пуснал фаровете работили термометарът или осветлението му е към лампата а основното захранване е от друго место?dani389 написа:има осветление имаше щекер за запалка но ас съм сложил термометъра в пепелника и отрязъх кабела и го вързах за лампата на пепелника и когато светнеш фарове и той свети .Кофти е че имаха само в синя подсведка .zaxaxa написа:А да те питам ти твоя как го свърза към автомобила и имали осветление дисплея.И колко струва?dani389 написа:Званиш на импас56 и поръчваш те са вносители за България .FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар