Да питам преди да започвам да дерзая.Не може ли на фабричния радиокасетофон на брава и мареа да се монтира жак или куплунг или букса както искате го наричайте за вкарване на сигнал от мп 3 плеър или дискмен,обаче да се свърше така че при вкарване на буксата да се изключва или касетофона или радиото.Мисля че тогава звука ще бъде много по качествен отколкото с адапторни касетки и др такива устройства.Ако трябва ще прецакаме касетофона и ще работи с външен източник.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дали ще стане за радиото
Collapse
X
-
Re: Дали ще стане за радиото
По принцип е възможно, но на практика ще е голяма играчка , а и е необходима схема на модела!Tornado написа:Да питам преди да започвам да дерзая.Не може ли на фабричния радиокасетофон на брава и мареа да се монтира жак или куплунг или букса както искате го наричайте за вкарване на сигнал от мп 3 плеър или дискмен,обаче да се свърше така че при вкарване на буксата да се изключва или касетофона или радиото.Мисля че тогава звука ще бъде много по качествен отколкото с адапторни касетки и др такива устройства.Ако трябва ще прецакаме касетофона и ще работи с външен източник.
-
Ако имаш CD changer control ще можеш лесно да вкараш сигнал. Ако нямаш тогава единствената алтрнатива е да се лишиш от касетковата част на касетофона. Най-лесно се откача главата и там се вкарва сигнал, като се монтират и две съпротивления за да се намали входния сигнал. Най-добре е да се вкара сигнала след предусилвателя на касетофона, но иди търси схеми да видиш, къде точно е... сложна работа!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Re: Дали ще стане за радиото
Може да стане!! аз ще правя същата магия тази или следващатата седмица в един сервиз за car audio .Пичовете са ми познати и сам чувал че си разбират от работата. Ако те интересува къде се намира мястото пиши на ЛС да ти дам адрес и тел.Tornado написа:Да питам преди да започвам да дерзая.Не може ли на фабричния радиокасетофон на брава и мареа да се монтира жак или куплунг или букса както искате го наричайте за вкарване на сигнал от мп 3 плеър или дискмен,обаче да се свърше така че при вкарване на буксата да се изключва или касетофона или радиото.Мисля че тогава звука ще бъде много по качествен отколкото с адапторни касетки и др такива устройства.Ако трябва ще прецакаме касетофона и ще работи с външен източник.Fiat Stilo JTD ....sold
Volvo C 70 ....
Коментар
-
Честно казано не съм наясно дали ще ти се появи устройство на някой бутон... нека сподели някой, който е правил такива магарии! Бях чел преди време някой колега от тук бе споделил, че по такъв начин може да се вкара сигнал. Най-горният конектор е за CD-то, така, както си го снимал най-десните крачета са съответно от долният ред нагоре- 20, 18, 19! Описал съм ти в предният пост кое за какво е. Как обаче да превключиш на този вход, ако нямаш бутон на който да ти излиза CD-то... идея нямам. Ако искаш мога да ти пратя файла със схемата, точно за твоят модел е! Това е с, което мога да ти помогна. Ако беше в София можеше да свалим касетофона и да правим опити, но така е трудно.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Ако си с касетка адаптер,когато си на касетофон,ако си с радиопредавател(една джаджа,дето ти излъчва на определена честота сигнала от плеъра,на радио
Не знам дали не трябва да се сложи един ему(симу)латор,който да симулира,че има включен чейнджър.
Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар