Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с клаксона

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    проблем с клаксона

    Колеги помагайте,нямам клаксон от доста време.Подавам директен ток на клаксона-свири.Бошона здрав.Отварям волана контактите добре.Проверявам релетата зад таблото с бушоните здрави са(небях сигурен кое е релето имаше 3 пурвото е за вентилатора,средното за реотаните на стъклото и крайното незнам за какво е но е здраво).Като натисна клаксона не се чува цъкане от реле.Помагайте...
    фиат брава 1.9тд 75к 1997г октомври

    #2
    От релетата - едното е за реотаните, както си казал, другото е за клаксона, третото подава насам натам + когато подадеш контакт.Като тестваш релето , тествай и гнездото в което ляга.

    Коментар


      #3
      Като свалиш волана, зад него, преди модула с ръчките за чистачки и мигачи, има една кръгла кутия с лентов кабел вътре. По него минават сигнала за клаксона и еърбега, при мен се беше намачкал и скъсал. Малко е кофти свалянето, така че гледай преди това да изключиш останалите варианти.

      Коментар


        #4
        тествах гнездото.Има 4 крачетч на едното има ток.Направи ми впечетление че на двата кабела на клаксона ми дава верига и 2 на бушона на клаксона няма ток. Такали трябва да е?
        фиат брава 1.9тд 75к 1997г октомври

        Коментар


          #5
          От 4-те крачета - на едното има ток, на другото има маса, на третото има ток като натиснеш бутона на волана, а четвъртото отива към тромбите, да ги захрани с плюса от първото краче. Второто и третото са управляващата верига, с номера 85 и 86, а там дето имаш ток трябва да е по-дебел кабел, номер 30 на релето. Четвъртото което отива в тромбите трябва да е с номер 87.

          Коментар

          Working...
          X