Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с бензиномер

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    проблем с бензиномер

    Здравейте колеги,искам да попитам със 20 литра бензин съм минал 95 километра по бензиномер на фиат браво 1.6 16v,понеже като огася колата за 2 минути примерно след това като запаля пак е с една чертичка по-надолу бензина,минавам около 5-6 километра и я оставям за няколко часа,след това като запаля е с чертичка и половина по-нагоре,та въпроса ми е възможно ли е да е от самия бензиномер.Благодаря предварително.
    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

    #2
    колега да вярваш на нивомер на 12-13 г кола е като да вярваш на сама жена на плаж :D достоверни данни само на пълно-пълно всичко останало е догатки
    ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
    ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

    Коментар


      #3
      понеже ми се струва някъв космически разход за тоя двигател пък колата я карам едва една седмица и не знам как е с разхода.
      Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

      Коментар


        #4
        Когато количеството бензин е близко до резервата се получава тоя ефект. Примерно сутринта като запаля колата стрелката е на първата чертичка, а след като я загася и пак запаля не отлепя. Слагай повечко бензин.
        Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

        Коментар


          #5
          ами то това ми го прави не само като е малко бензина.забелязах го понеже тъкмо стрелката влезе в червеното и заредих 40лв. и стрелката се качи до средата,а 40лв. са около 18 литра,а това не е половин резервоар,а с тея 18 литра ми показва,че съм изминал 86-87 километра което е много космическо.
          Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

          Коментар


            #6
            Имай предвид че като влезе стрелката в червеното бензина не свършва, а остава резерва около 10л. тъй че е нормално с 18л. да се качи до средата не е нормално обаче с 18л. 90км.
            Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

            Коментар


              #7
              точно за това говоря,че идва много голям разход,а преди това с 9 литра съм минал 120 километра и изведнъж тея стойности.
              Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

              Коментар


                #8
                здр колеги дажи кажа че и аз го имам са6тия проблем,и затова наливам повечко бензин,но пак ми играе стрелката.казаха че когато се рестартира компа се оправя но не е така,явно си е проблем в бензиномера

                Коментар


                  #9
                  при мен се получава същата аномалия. пиша аномалия, защото при заредени 20 литра (в колата съм само аз и багаж около 2 кг.) - стрелката си се качва нормално. карам около 5 километра на прав участък с 50 км/ч , без задръстване,спирам на равна повърхност и стрелката вече е на долната черта. също така съм забелязал,че спра ли дори под лек наклон стрелката е по-надолу или по-високо, съответно дали резервоара е с противоположно разположение на наклона и с разположение на наклона - надявам се, че ме разбрахте :P
                  karolev>> Георги Каролев; Brava 100 16V SX 103hp 10.'98 - R.I.P. 04.04.2018
                  https://www.facebook.com/groups/FiatFIBulgaria/ - ФИАТ ФЕНОВЕ в БЪЛГАРИЯ във Facebook

                  Коментар


                    #10
                    аз вече почти не гледам бензиномера,то сега в колата имам към 15 литра бензин пък ми светна лампата преди малко,тва си е нормално явно.като я огасиш да постои да изстине колата и като запалиш се качва стрелката
                    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

                    Коментар


                      #11
                      Бензиномера представлява един цинидър с пластинки, а вътре в него е поплавъка(с метални ленти по него), който се движи нагоре надолу. Понеже пластинките омекват или самия поплавък се износва,показанията вече не са точни. Преди време отварях моя (светеше лампата на резервата, независимо от количеството бензин) и го почиствах, поогънах малко пластините и резултата е, че стрелката е на средата и не мърда от там независимо от количеството бензин. Оправя се с нов,но дали си струва всеки сам си решава. Аз карам така вече над 2 години.
                      F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
                      F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

                      Коментар


                        #12
                        и аз съм се чудил на предишната ми кола и на тази и останових:когато оставя колата на слънце около 1 час или 2 показва с 1 черта повече,ако гледам вечерта на колко черти е сутрин рано е с 1 по малконо това е нормално защото при по висока тембература на околната среда бензина се разширява и качва малко стрелката.Сега знам пълня до горе резервоара карам 200 300 км и пак пълня ето така си е всичко точно иначе винаги има едни 4 5 литра - или + Даже 2 пъти ходих с тубата зимата да си наливам бензин 3 километра пеша!!!Защото вечер гледам почти е на червено на сутринта паля... ама не даже стрелката не отлепва.За това дай 50 70 лева за бензин догоре и не му мисли после само доливаш
                        КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

                        Коментар


                          #13
                          мисля че всеки има този проблем много глупаво са го измислили при наклон се променя нивото на стрелката но защо както казва колегата малко по горе като карам на прав път стрелката скача нагоре и мисля че тогава показва реално... и на светофара спирам пак е равен пътя тръгвам и стрелката пак е надоло а лампата светнала.

                          Коментар

                          Working...
                          X