Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Табло лампички

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Табло лампички

    Здравейте на всички поздрави за хубавия форум от преди 2 дена с баща ми се сдобихме с 1 фиат брава който и двамата ще караме (доста повече аз ) , но това няма значение.Кола : Фиат БРАВАГодина : 1996Кубатура : 1800 16v бензинПробег : 172 000 км (незнам дали са реални сигурно не )Та значи на таблото малкото дисплейче му е изгоряла крушката .. свалихме днес таблото сложихме 1 от светещите крушки на мястото на изгорялата (за дисплея с километрите) и той светна искам да попитам всички лампички ли са еднакви защото липсваха 6 лампи ... ако броим и тази изгорялата трябва да взема 7.Освен това където са бушончетата на самата кола липсваха доста бушони може би 10-тина двете предни врати са с ръчки (манивела) и копчета за ел -стъкла ,обаче ел стъклата не работят при натискане та се чудя дали колата е произведена само с манивели и бутони ако искаш сам да си добавиш ел - стъкла ( механизъм с моторчета) или механизъм и моторчета си има ,но липсва бушон или е изгорял ? а може и изобщо да няма ел моторчета и механизъм .Искам още да добавя при палене на колата сичко си е ок работи си супер даже е караме вече 2-3 дена ,но при натискане на съединител се чува едно "хъркане" предполагаме че е от аксиалния лагер ,но може да бъркаме .Този шум се издава само при натиснат сиединител .Ако е аксиалния лагер трябва ли да се сваля целия съединител за да се подмени ? и колко струва ако имате представа ? + има за смяна и маншон на предна дясна мисля ,че външен .П.П Колата все още не е ходила на диагностика .

    #2
    Моля някой разбиращ да ми подскаже ,че утре отивам за лампички сутринта :D

    Коментар


      #3
      Така само с думи е трудно да ти се отговори.Относно ориентировъчните цени на частите, виж в AXM-Auto.Собственика е член на форума, сериозен човек и доставя по пощата.Сменях съединител на Punto, целия, комплекта от Христо [притискателен, феродов и лагер] ми струваше 120-130 лева. За труд ми взеха [не в него сервиз] 50 лева.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

      Коментар


        #4
        Благодаря за полезния линк днес взех 10 нови крушки обаче не намерих фасунки и сега ще ходя до друг магазин да видя дали ще има ...П.П На колата в последствие ще и слагаме газ та се чудих имате ли представа колко струва уредба и бутилка обикновенни не газов инджекцион .Бутилката от онези кръглите който пасват на мястото на резервната гума така ,че да не пълни багажника

        Коментар


          #5
          Използвай цокълчетата от старите крушки, а за газовата се обърни към колегата qnisZ.
          Marea Weekend HLX Jtd 110

          oO(_)____////____(_)Oo

          Коментар


            #6
            там е работата ,че точно тези цокълчета ( фасунки) липсват и в авточастите в града ги няма ... може би фабрично няма 6 фасунки с крушки а може и да са премахнати в последствие нз .. същата работа е и с бушоните

            Коментар


              #7
              Тези цокълчета се продават заедно с крушките. Поне аз не съм виждал само цокълчета.
              Marea Weekend HLX Jtd 110

              oO(_)____////____(_)Oo

              Коментар


                #8
                Може допълнително да са поставени мотори за стъклата и да са добавени панели с копчета. Може просто някой да е решил да прави тази операция, но да е стигнал само до копчетата Не съм чувал за фабрична Брава/Браво с електрическо и ръчно управление! Това не е мотопед с педали все пак! :D Относно крушките... Това, че имаш празни места за фасунги не означава, че трябва да ги пълниш с крушки! Подмени само наличните изгорели. И погледни дали АБС-а има индикация (продавачите често я откачат), при някои табла тя е с крушки, а при други със светодиоди и не се налага подмяна. Купувай само маркови крушки за да не вършиш някои дейности често! @TIP и обикновени крушки се навират в тез фасунги!
                Frontera Sport, X20SE март 1998

                Коментар


                  #9
                  Цокълчета можеш да намериш в магазина на Коматевският възел.
                  ex. punto elx 1.2i
                  Lancia Libra 1.6

                  Коментар


                    #10
                    не ти препоръчвам ’обикновенна’ АГУ,поне емулатори сложи, ако не сложиш при слагането... ще сложиш по-късно и ще ти струва по-скъпо.за 800 900 лв. има читави инжекциони - замисли се дали разликата те устройва.

                    Коментар


                      #11
                      Vladim написа:
                      @TIP и обикновени крушки се навират в тез фасунги!
                      Да, така е! Стана въпрос само за фасунги без крушки, а такива и аз търсих и нямаше.
                      Marea Weekend HLX Jtd 110

                      oO(_)____////____(_)Oo

                      Коментар


                        #12
                        Не ти трябват цокълчета, там просто си няма крушки.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=35411

                        Коментар


                          #13
                          Не братле трябват си просто нямам моето табло е коренно различно от това в другата тема на неговото има 5 -6 лампички на моето има 15-тина от които 6 липсват има 3 лампички за осветление на таблото и всички останали са за масло , отворени врати , вдигната ръчна , запалка , кретични нива на бензина и още други ... и явно ще си ги набавя от някой магазин в пловдив специализиран за фиат ... всичко си ми свети освен 6 лампички и лампата на запалката

                          Коментар


                            #14
                            Вече ти споменах да не се вкарваш в излишни филми по търсене на липсващи крушки, но ти си упорит! :D Само ще ти спомена, че абсолютно всяко табло има празни дупки отзад. Моделите и модификациите, в които се използват тези табла са много голям брой, затова задните панели (и не само те) са универсални! Просто за твоята версия са нужни крушки на тези места, за друга на други. Разрови се в сервизното ръководство от секцията за сваляне на файлове и намери твоето табло за да разбереш всяка една крушка, за какво е. Няма да упорствам повече в опита си да те откажа от това да даваш излишни пари и да губиш време. Това ще ми е последно! И пак прочети внимателно горният ми пост.P.S. Забравих да кажа, че и по същата причина не е нужно да запълваш гнездата на липсващите бушони. Щом всичко работи значи всички бушони са на мястото си!
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

                            Коментар


                              #15
                              Ами за агу-то незнам все пак двигателя е с метални колектори тия трабите и обикновенна уредба ще стане предполагам а за вратите не съм ги разглобявал да видя ,но скоро и това ще стане а до АБС-а незнам изобщо дали има абс отзад като разглобихме таблото на самото табло отзад имаще една бяла лепенка на нея пишеше (ABS) незнам дали има скоро ще я водим на диагностика пък и има за смяна 1 аксиален лагер и маншон .. относно лампичките в момента оборотомера температурата бензина и километража се осветяват само от една а по принцип се осветяват от 3 .. и в средата свети най силно там където е крушката а в двата края доста по слабо където липсват 2 ... също ще се сложи крушка за нивата на бензина .. а АБС-а ако има и на него ..

                              Коментар

                              Working...
                              X