Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос уловка - километраж/температура - показания

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпрос уловка - километраж/температура - показания

    Здравейте,това е първият ми пост във форума с въпрос относно скорошната ми придобивка - Мареа 1.8 16в.От самото вземане на колата, километража показваше само общите изминати километри.Под това нали има 1 ред, на който се показват изминатите километри след старт и др. Точно на този ред винаги ми стои 0.0.при натискане на зануляването - ефект нулев...И още, като си натисна копчето за температура, на екранчето не излиза температурата, т.е. нищо не излиза и нищо не става :D Уловката идва от това, че от време навреме докато си карам и ХОП - на 2-рия ред километражчето си заработва. Точно в този момент като си натисна копчето на температурата и тя се появява веднага на екранчето ...Молба за помощ - от какво може да се дължи това и как да го оправя.Благодара предварително.
    Мареа '99, 1.8 16в ELX Weekend

    #2
    Ако ти показва 0.0, откъде си сигурен че зануляването няма ефект? Ефектът от него е да показва 0.0 А на големия километраж променят ли се показанията, и също скоростомера работи нормално, нали така?Ако можеш да отвориш и затвориш таблото без да повредиш нещо, напръскай с контактен спрей там където е копченцето за зануляване, защото ако нещо е зацапано, и постоянно ти прави контакт, съответно постоянно ти занулява. Може би...

    Коментар


      #3
      пробвай да го напръскаш както казва колегата но отпред с тънката човка
      фиат мареа 1.6 16v 97г

      Коментар


        #4
        Губи ти контакт буксата. Свали таблото и виж как е. Ако трябва напръскай с контактен срей, ако нямаш с тънка отверка зачисти контактните повърхности. Успех.

        Коментар


          #5
          Според мен проблемът идва от копчето за температурата. При мен имаше период, в който пък както и да натисках копчето за температурата, никога не можех да я покажа. Затова погледнах отзад панелчето с копчетата и видях, че имам една прекъсната пътечка на печатната платка. Огледай добре там, ако пък има откъде да пробваш с други бутончета, ще е най-хубаво, за да се локализира проблема.
          Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

          Коментар


            #6
            ако е от таблото направо го смени60-70лв и си готов
            Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

            Коментар

            Working...
            X