Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с бушон на таблото

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с бушон на таблото

    Здравейте колеги.От известно време се ядосвам с Фиат Браво, 97 г.Имам проблем с един бушон, осигуряващ ток за таблото.Изгаря често при смяна къси/дълги, и резултата след това е:- Не светят преден десен фар и заден ляв стоп!!! (а габаритите светят ?!?!?)- Не свети таблото на колата.Понякога изкарва по два месеца, понякога по два часа...Вече два пъти ми направи номер и се пали бушона.Дали някой е имал подобен проблем, или поне да кажете къде мога да я закарам някой да погледне инсталацията?Преварително благодаря.Кирчев

    #2
    виж като за начало дали не ти окъсява фара или стопа това е от късо съединение и проследи кабелите

    Коментар


      #3
      Кирчев , по принцип бушона за таблото и бушоните за фаровете са на отделни вериги и не би трябвало да ти горят едновременно . Само за фаровете трябва да имаш 4 бушона , ляв , десен къси и ляв и десен фар дълги , а габаритите отзад са свързани към късите светлини . Умишлено е така , за да не стане инцидент нощно време и да останеш без никакви светлини . Колко ампера са ти бушоните за фаровете и за таблото ? Някакви допълнителни модификаций правил ли си по колата , по мощни крушки на фаровете , крушки по таблото ? Това може да стане и ако някой плюсов кабел от тея вериги окъсява на купето.
      Fiat Brava 1.4 12v SX

      Коментар


        #4
        здравейте, колеги.@lubommНяма да мога да карам на фарове ако е късо съединение, трябва да изгарят веднага след като ги включа.А аз понякога карам по два месеца, без да изгори бушона. Просто наблюдение е, че гори когато сменям къси/дълги няколко пъти последователно.И не изгаря веднага, а малко по-късно, явно натоварва нещо...@Aron666Всички бушони отговарят на схемата, не съм слагал по-големи.Предполагам и предишния собственник не е правил нищо. Фаровете са обикновенни, крушките им също.Наистина комбинацията е такава - преден десен фар, заден ляв стоп и таблото наведнъж спират да светят.И гори само един бушон - на втори ред, първия бушон...10 ампера е, купих си 20 бушона и си сменям редовно сега...Само дето когато се подпалва инсталацията не е готина, ама щв свикна явно..

        Коментар


          #5
          Колега , ако наистина всичките са на една верига , сложи една 15-ка бушон и може да си решиш проблема . На моята кола бушона за таблото е заедно с пепелника и плафоните, незнам защо твоя е свързан към фара Възможно е и затова да ти гори бушона защото 10 А идва слаб.
          Fiat Brava 1.4 12v SX

          Коментар


            #6
            Здравей, приятелю...Пробвах и с 15-ка бушон, резултата е същия - пак гори.Притеснявам са да сложа още по-голям, затова си карам с 10-ки сега.Ще проверя кабелите отновоУспехи и благодаря

            Коментар

            Working...
            X