Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изчезнаха ми стоповете

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Изчезнаха ми стоповете

    Колеги колата е Фиат Мареа .Проблема е че днес едно приятелче кара след мен и ми каза че не ми светят стоповете.Проверих бушона - Здрав е.На машинката идва 12 волта, тя също е изправна.На стоповете ми светят габарити и мигачи, на таблото нямам индикация за проблем със стоповете.Третия стоп също не ми свети.Имам една грешка за която си нямам представа дали може да има нещо общо , но ето я P0650 ,Malfunction Indicator lamp (MIL) Control Circuit Malfunction.Приемам всякакви идеи къде може да е проблема.


    r_osen@yahoo.com

    #2
    Ето, да мислим на глас.... сините кабели (мое синьо) е захранването на третия стоп. Както се вижда и от схемата, той поне трябва да си работи винаги, щом имаш ток на машинката, и ако самата тя работи правилно. Можеш да даеш буксата и накъсо, както знаеш, и виж дали третия стоп свети.
    Прикачени файлове

    Коментар


      #3
      Според схемата ако имам напрежение на машинката и тя е изправна няма начин да не ми свети третия стоп, или поне да има напрежение до него.


      r_osen@yahoo.com

      Коментар


        #4
        Определено да Значи общо взето токът би изчезнал или в някой от конекторите на таблото с бушони (затова ги провери дали всички са хубаво, и здраво стегнати), или ако има проблем в елемнт 236, който се явява някаква букса в оборудването на Мареа Уикенд. Но и в двата случая - и конекторите, и тази букса, през тях минават още кабели, и не е реално да изчезне само един възел. Да попитам - мери ли машинката с мултицет дали дава контакт?

        Коментар


          #5
          Да даже е горе в нас , машинката е с постоянно затворен контакт.


          r_osen@yahoo.com

          Коментар


            #6
            Благодарение на съветите на колегата Оги и предоставената схема от него , проблема е решен.В същност проблема се оказа леко изваден конектор ( D )при предпазителите.
            Прикачени файлове


            r_osen@yahoo.com

            Коментар

            Working...
            X