Днес ходих на сервиз и ми казаха, че имам изгоряла бобина. Някой случайно да продава такава. Фиат браво 1.8 GT 113 коня.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изгоряла бобина на Фиат браво 1.8 GT
Collapse
X
-
u_bo
Re: БОБИНА
до 98 и след 1998 са различни.BravoGT написа:Днес ходих на сервиз и ми казаха, че имам изгоряла бобина. Някой случайно да продава такава. Фиат браво 1.8 GT 113 коня.
-
u_bo
ако има и кой да ни обясни каква е разликата ???кат не знам си питам.IvoMarea написа:Да, след 1998 г. бобината струва около 110 лв., а за колите произведени преди тази дата - около 190 лв.
Коментар
-
Точния модел бобина за твоята кола можеш да видиш на сайта http://www.axm-auto.com - там я има и цената. Можеш да я поръчаш от този сайт с наложен платеж, или да я търсиш от другаде, просто цената може да ти бъде ориентир.u_bo написа:ако има и кой да ни обясни каква е разликата ???кат не знам си питам.IvoMarea написа:Да, след 1998 г. бобината струва около 110 лв., а за колите произведени преди тази дата - около 190 лв.
Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
u_bo
колега не ме разбра. Тия неща са ми ясни.Въпроса е - В какво точно се различават тези бобини до и сле ’98 ?-съпротивление ?- на коя намотка?- физически размери?......IvoMarea написа:Точния модел бобина за твоята кола можеш да видиш на сайта http://www.axm-auto.com - там я има и цената. Можеш да я поръчаш от този сайт с наложен платеж, или да я търсиш от другаде, просто цената може да ти бъде ориентир.u_bo написа:ако има и кой да ни обясни каква е разликата ???кат не знам си питам.IvoMarea написа:Да, след 1998 г. бобината струва около 110 лв., а за колите произведени преди тази дата - около 190 лв.
Коментар
-
Физически размери - да. Съпротивление и намотки - не мога да ти отговоря. Аз съм мерил изгорялата си бобина - дава съпротивлението, цитирано от АутоДата, а пък окъсява някъде.Бобина се пробва на здрач - тогава се вижда къде прехвърча искра (ама може и да не прехвърча искра и пак да не работиu_bo написа:колега не ме разбра. Тия неща са ми ясни.Въпроса е - В какво точно се различават тези бобини до и сле ’98 ?-съпротивление ?- на коя намотка?- физически размери?......IvoMarea написа:Точния модел бобина за твоята кола можеш да видиш на сайта http://www.axm-auto.com - там я има и цената. Можеш да я поръчаш от този сайт с наложен платеж, или да я търсиш от другаде, просто цената може да ти бъде ориентир.u_bo написа:ако има и кой да ни обясни каква е разликата ???кат не знам си питам.IvoMarea написа:Да, след 1998 г. бобината струва около 110 лв., а за колите произведени преди тази дата - около 190 лв.
).Във форума на Алфа-Ромео (в някаква тема за взаимозаменяемост на части) имаше тема как една такава бобина Hitachi може да се замени с 2 бобини от Трабантче. Ако имаш време - можеш да пробваш.
Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
Аз съм взимал веднъж втора употреба. Изкара 3 години и точно тя изгоря отново. Но може проблема да е бил не в бобината, а в свещта, която не смених при първото изгаряне. А просто може и да си й е дошло времето и на първата, и на втората ми бобина.Но задължително трябва да вземеш бобината, която отговаря на твоя двигател, иначе най-малкото формата й може да не съвпадне и да не можеш да я ползваш.BravoGT написа:И аз това се чудя колеги
Просто има 2 вида -едната е за около 160 лева, другата е за около 100 лева. Чудя се ако взема от някоя морга.......Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
u_bo
имаше писано от колега с 1.8 ,че при лоша свещ - много вероятно е да изгори бобина,а за такива като мене с ДВГ от преди 1998... 180 лв. НАЗАД
от една свещ !!!
Коментар
-
u_bo
какво значи "Физически размери - да."еднакви ли са, или различни. Аз съм виждал само моя модел.IvoMarea написа:Физически размери - да. Съпротивление и намотки - не мога да ти отговоря. Аз съм мерил изгорялата си бобина - дава съпротивлението, цитирано от АутоДата, а пък окъсява някъде....
Коментар
-
Отговаряйки на поредния ти въпрос, ще си сложа още една излишна тема към профила, та белким скоро стана "Фиат идол" (което забелязвам е любимо стремление на голяма част от съфорумците ни).Първо да се извиня, че не съм защитил дисертация на тема "Разлики в бобините на Фиат преди 1998 и след тази година". Дадох ти линк към сайта, от който можеш лично да се убедиш, че външно се различават двата вида бобини - това за мен означава, че има разлика във физическите им размери. Както писах, съм сменял два пъти бобина, но само от вида с оригинален номер 46460582, 60606485.Със следващия си апостроф към мен правиш 1030 мнения - честито!u_bo написа:какво значи "Физически размери - да."еднакви ли са, или различни. Аз съм виждал само моя модел.IvoMarea написа:Физически размери - да. Съпротивление и намотки - не мога да ти отговоря. Аз съм мерил изгорялата си бобина - дава съпротивлението, цитирано от АутоДата, а пък окъсява някъде....Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар