Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къси / дълги -проблем

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Къси / дълги -проблем

    Първо здравейте на всички съфорумници,аз съм нов във форума.../нов , като регистриран / ,но иначе си го чета има -няма от месеци.Вече и аз съм собственик на Брава 1,6 16V , но съм абсолютен невежа по отношение на автомобилите.Значи имам следния проблем,казвам проблем защото не мога да си го обясня по друг начин- скоро ми се наложи смяна на фара на колата,и след като "майстора" ми я върна ,установих че на смененият фар при режим "къси светлини" светват и "дългите" на същия.При другия фар няма проблеми последователността е непроменена.Какво може да се направи в този случай,явно, според мене,още веднъж уточнявам ,че съм абсолютен невежа по колите,"майстора "нещо е объркал схемата на жичките при монтирането на фара...Мога ли аз да си го оправя фара,или да я дам колата на "майстора" да си дооправи нещата,за което съответно му беше платено... Ще съм благодарен на всички отзовали се...пък и на неотзовалите се :D :D :D P.S.Извинявам се предварително на модераторите ,ако е имало такава тема ,а аз отварям същата,но изчетох почти цялото съдържание на подфорум "Автоелектроника " ,и не открих нищо подобно на моя проблем.Нека те я преместят там където е най-подходящо,по тяхно усмотрение.Благодаря.

    #2
    Най-вероятно "майстора" е пропуснал някоя маса. Никаква философия няма - можеш и сам да се справиш, но му я закарай да си оправи бакиите. Все пак си му платил за това.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

    Коментар


      #3
      Благодаря Rokambol ,и аз так мисля...А сам не смея да бутам ,че взема съвсем да оплескам нещата.На "майстора " как да му обясня,че е роднина на жената и не искам да го засегна .Казваш объркал някоя "маса",по-точно?Всъщност съм намислил да регулирам и фаровете,дали там в сервиза могат да ми го оправят това.Просто незнам,аз искам и аз да съм доволен и майстора,явно не може и агнето да е цяло и вълкът сит.Пусто му възпитание ...

      Коментар


        #4
        Използвах термина "маса" символично. Причините за такова поведение на светлините са няколко. Най-честата е последователно свързване на консуматорите. Това се получава, когато се "завърти" куплунга. Разбира се, причината може да е и на друго място, напр. в релето, но на мен не ми се вярва. След като сте приятели, няма какво да се притесняваш - казваш му какво си забелязал; той ще си намери причината и ще я отстрани. За реглаж на фаровете е необходим специален статив. Има и друг начин - срещу стена, на определено разстояние, но най-хубаво да се направи в сервиз. Обикновено в повечето от пунктовете за ГТП има такава техника. Реглажа струва 8 лв. Казвам го със сигурност, тъй като след монтиране на ксенон (преди няколко месеца), посетих подобен сервиз, където регулирах фаровете.
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

        Коментар

        Working...
        X