Колеги имам следния проблем:Още при закупуването на колата лампата на зареждането на генератора свети при работещ двигател.По слабо свети, но си свети.Предишния собственик каза,че със тока на зареждане всичко е точно,но лампата свети защото не е оригиналното реле.Предполагам,че е така защото акумолатора се държеше нормално и през зимата,но аз искам да си го възтановя да бъде оригинално.Та въпроса ми е може ли някой да ми помогне със ел.схема на зареждането(генератор,реле ,контролна лампаq свързване)Ще Ви бъда много благодарен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ел.схема на FIAT Tipo 1.9td
Collapse
X
-
Хмф, и при мен светеше и от време на време намаляше, угасваше и т.н., оказа се, че един куплунг е прегорял и не праи хубав контакт. Куплунга се намира в двигателното помещение, в дясно, под дясната чистачка. Незнам дали при Типото е там, но все пак можеш да го потърсиш и погледнеш. От него излизат един мн. дебел червен кабел и един по-тънък (пак червен).
Коментар
-
Re: Ел.схема на FIAT Tipo 1.9td
Ясно, че си я сканирал, качи я поне някъде или ако няма къде прати ми я аз ще я качаMitko написа:Сехмата я има в ръководството за ремонт на Типо/Темпра, ако я нямаш мога да се опитам да я сканирам. Проблема ти може да е просто в ложи връзки. Лампата поне при мен е на едно малко кабелче което се закача на задния капак на алтернатора.kiki написа:Колеги имам следния проблем:Още при закупуването на колата лампата на зареждането на генератора свети при работещ двигател.По слабо свети, но си свети.Предишния собственик каза,че със тока на зареждане всичко е точно,но лампата свети защото не е оригиналното реле.Предполагам,че е така защото акумолатора се държеше нормално и през зимата,но аз искам да си го възтановя да бъде оригинално.Та въпроса ми е може ли някой да ми помогне със ел.схема на зареждането(генератор,реле ,контролна лампаq свързване)Ще Ви бъда много благодарен.
Коментар
-
Re: Ел.схема на FIAT Tipo 1.9td
Колега, аз имам същия проблем... Появи се от три месеца. Отначало лампата светваше за кратко и после угасваше. Сега свети слабо непрекъснато. Дори през деня не се вижда. Ходих в сервиз и там ми обясниха, че цялата работа идва от диод т.е. проблема не е в реле-регулатора. Системата си работи нормално и акумулатора се зареждал... Казаха ми, че няма проблем да ми го оправят! Диода (диодите) стрували 2,70 но проблема бил, че трябвало да се "сцепи" динамото. А щом се отоворело (динамото) задължително трябвало да се сменят и двата лагера, защот се "съсипвали" след отварянетоkiki написа:Колеги имам следния проблем:Още при закупуването на колата лампата на зареждането на генератора свети при работещ двигател.По слабо свети, но си свети.Предишния собственик каза,че със тока на зареждане всичко е точно,но лампата свети защото не е оригиналното реле.Предполагам,че е така защото акумолатора се държеше нормално и през зимата,но аз искам да си го възтановя да бъде оригинално.Та въпроса ми е може ли някой да ми помогне със ел.схема на зареждането(генератор,реле ,контролна лампаq свързване)Ще Ви бъда много благодарен.
И целия ремонт излизал над 40лв. заради диод от 2,70
Успокоиха ме, че ако динамото или генератора (както и да е) ако спре да зарежда, то лампата ще светне силно, както когато дадеш на контакт преди да запалиш. Дори момчето, което я гледа каза, че имал същия проблем на Ланчията и така я карал 2 години и след това така и я продал
Можеш да провериш дали ти зарежда генератора с мултицет на клемите на акумулатора. Ако имаш напрежение около 14 волта при запален двигател и около 2000 оборота всичко е наред! Поне при мене е така. Имам Типо 1.4 i.e. Успех!
FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар