Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с електричеството на Фиат Grande Punto

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с електричеството на Фиат Grande Punto

    Здравейте!
    Искам да споделя за моя проблем с Фиат Grande Punto 2008г - 1,4 16V 95к.с.
    В един момент когато включих ляв мигач светна лампата за предупреждение на таблото и ми изписва, че имам проблем със стоп светлините. Оказа се, че левия стоп е изгорял. Смених го. След седмица, две отново светва знака за предупреждение и отново ми изписа, че стопа не работи, но се получи следното - при включване на само ляв мигач индикатора на таблото започва да мига много бързо. На всичкото отгоре когато погледна стоповете левия мигач не работи а на негово място мига стопа вместо мигача.. Свалих го но и трите крушки бяха здрави. Когато изгася двигателя и го стартирам отново знака стоп изчезва - но при натискате на спирачката отново светва знака за внимание. Веднъж натиснах аварийните светлини индикатора на таблото отново започна да мига по - бързо. И последното което ми се случи е, че включих задния халоген и отново се включи знака за внимание. Просто лудница. Не знам в Бургас има ли сервиз който да ми помогнат?

    #2
    Губи ти маса някъде. Свали целия стоп изчисти ако има нагар, намести буксите като преди това напръскаш с контактен спрей.

    Коментар


      #3
      Всичко това ми прилича на лоша маса.
      По принцип във всеки приличен ел. сервиз ще могат да се справят.

      П.П. Колегата ме е изпреварил
      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

      На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

      Коментар


        #4
        От няколко дни и аз се филмирам - по принцип имам проблем от самото начало само с третия стоп, и за него ми свети на таблото "check stop light", като досега не ми е горяла крушка. Електрониката откача всеки път, като вляза в дупка - уж се оправя, пак светва, и така...
        От една седмица обаче почва да ми прави същия номер и със заден десен мигач, като ми изписва "Check RHS tail light". И пак - като мина през по-голяма неравност, се оправя, и предупреждението угасва.

        Коментар


          #5
          Почистете си буксите на стоповете и ги пръснете със контактен спрей , може да са се оксидирали и оттам се получава проблем по веригата и компютъра полудява. Също такa в много от случайте, когато няма добър контакт крачето получава нагар и оттам мазало. Така че всички крушки долу и преглеждане.
          Последна редакция от mell0; 20.03.2017, 14:11.
          Fiat Bravo II 1.4 16v
          Alfa Romeo 156 1.9 JTD++ EX.
          Fiat Punto 1.1 MK1 EX.

          Коментар


            #6
            Компютъра определено полудява, освен че е и адски изнервящо. Ще пробвам, дано се оправи, благодаря за съвета!

            Коментар

            Working...
            X