Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вентилатора на охладителната система не върти

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Благодаря на всички включили се. Днес с помощта на Оги всички токове излязоха наяве. Сега работят и двете степени на вентилатора. При включен климатик също. Проблемът на първа степен беше в почти разпадналите се кабелни обувки на реостата. За втора степен - явно съм разместил някъде нещо. След изваждане на всички релета и проверка на гнездата им с мултицет се оказа, че всички вериги работят. Релето също работеше. Събрах всички части и вентилатора тръгна.Поздрави за Оги.
    FIAT Marea Weekend HLX 2.0 20V (147 hp)
    LPG System BRC Just

    Коментар


      #17
      Ако беше описал по-точно проблема, още в първия отговор щяха да ти кажат да си видиш буксата на реостата. А и уж всички букси беше проверил Ти си писал, че втора степен не работи, а то не работело първа..Най-често първата степен не работи от нагоряла букса или от лош контакт на термопредпазителя в реостата. Той е точково-заварен. При мен се беше откачил от едната страна и тъй като е неръждавейка се наложи побългаряване. Ето при мен какво беше положението...
      Прикачени файлове
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

      Коментар


        #18
        Тези дни ще ходя да ми мият радиатора, че от 3 години не съм го правил. Да видим дали ще се охлажда по-добре мотора. Усещам, че малко му трябва да работи нормално, но дано да е замърсен радиатор. Водната помпа я смених преди 20 хкм с добра и очаквам да не е от нея. Термостата ми е от Рено, веднъж го сменях, но също не мисля, че е от него. Ако не помогне миенето явно ще отида към термостата.
        Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

        Коментар

        Working...
        X