Смяна?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Диодите на ел.стъклата? Смяна?
Collapse
X
-
Това съпротивление как се води? Направих същата процедура и на шофьорската врата и не светнаха, откачих съпротгивленията и ги запоих както мога отново и пак не светна диода. Накрая да взема да изхвърля пистата и да сложа някви кабечлета тънки да си го направя по другия начин, но какви съпротивления да взема и диода как се води точно.Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
Обикновено при 12V се ползва резистор 1.2K. За син светодиод е повече от достатъчен. Но мисля,че резистора ти ще е наред. Провери си светодиода.qnkov написа:Това съпротивление как се води? Направих същата процедура и на шофьорската врата и не светнаха, откачих съпротгивленията и ги запоих както мога отново и пак не светна диода. Накрая да взема да изхвърля пистата и да сложа някви кабечлета тънки да си го направя по другия начин, но какви съпротивления да взема и диода как се води точно.
Коментар
-
Не е вярно това. Избира се съпротивление според характеристиките на светодиода и се изчислява при 14.4 В.Янков, задаваш въпрос чийто отговор съм ти дал на предната страница. Това е малко несериозно спрямо хората, които искат да ти помогнат.ferryman написа:Обикновено при 12V се ползва резистор 1.2K. За син светодиод е повече от достатъчен. Но мисля,че резистора ти ще е наред. Провери си светодиода.qnkov написа:Това съпротивление как се води? Направих същата процедура и на шофьорската врата и не светнаха, откачих съпротгивленията и ги запоих както мога отново и пак не светна диода. Накрая да взема да изхвърля пистата и да сложа някви кабечлета тънки да си го направя по другия начин, но какви съпротивления да взема и диода как се води точно.
Коментар
-
Съгласен съм с теб, че не е точно, но така няма да издумка диода , а и не му трябва голям интензитет.И друго. Това съм го правил с червен светодиод, а той пали на по ниски напрежения.А за точни сметки дори има онлайн калкулаториogi28b написа:Не е вярно това. Избира се съпротивление според характеристиките на светодиода и се изчислява при 14.4 В.Янков, задаваш въпрос чийто отговор съм ти дал на предната страница. Това е малко несериозно спрямо хората, които искат да ти помогнат.ferryman написа:Обикновено при 12V се ползва резистор 1.2K. За син светодиод е повече от достатъчен. Но мисля,че резистора ти ще е наред. Провери си светодиода.qnkov написа:Това съпротивление как се води? Направих същата процедура и на шофьорската врата и не светнаха, откачих съпротгивленията и ги запоих както мога отново и пак не светна диода. Накрая да взема да изхвърля пистата и да сложа някви кабечлета тънки да си го направя по другия начин, но какви съпротивления да взема и диода как се води точно.
Или ако не го мързи човек: R=(V-vf)*1000/mAкъдетоR = стойност на необходимия резисторV = захранващо напрежениеvf = волтаж на LEDmA = мощност на LEDПоздрави!
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар