Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с електрическо стъкло

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    проблем с електрическо стъкло

    Здравейте колеги.Колата е пунто мк2 спортинг.Проблема е следния.До буксата на моторчето при натискане на копчето достигат 12,1 волта.Връзвам моторчето с два кабела директно към акумолатора и работи.Закачам го на буксата и неиска да работи.Моля помагайте.[/u][/list]
    Трудно се живее в страна където е модерно да си прост ..

    #2
    Това, че достигат 12.1 волта, не значи, че контактът е достатъчно добър, за да премине нужният ток. От една страна. От друга - измерил си на единия кабел 12.1 волта, а на другия мери ли?

    Коментар


      #3
      Какво имаш в предвид с това,че може контакта да не е достатъчно добър?Да пробвах и на двата кабела(натисках копчето и в двете посоки).
      Трудно се живее в страна където е модерно да си прост ..

      Коментар


        #4
        Представи си една тръба за вода. Тя е затлачена с времето и вместо да е 1 цол, то тя е станала 1/32 от цола, значи все пак има някакъв отвор. През отвор дори и при малко налягане - може да преминава вода. Но отворът е толкова малък, че дори и при много голямо налягане - преминава пак много малко вода, не като за 1 цол. Така е и в буксата - има някакъв контакт между пластините, той ти позволява да отчетеш напрежение от 12 волта, но от там може да премине едва 1 милиампер ток, примерно. Това не е достатъчно за задвижване на електромотора. Така хем мериш, че има напрежение, хем електромоторът не работи. За измерването на двата кабела имам предвид, че за да работи нещо в колата, то трябва да е свързано както с положителния полюс на акумулатора, така и с отрицателния. С други думи - може да имаш 12 волта на кабела, но в същото време на другия трябва да имаш маса. Имзери ли дали имаш маса на другия кабел?

        Коментар

        Working...
        X